Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Επί π-Ο.Δ.Ο.Σ νέα αστυνομική υπηρεσία για τις πορείες από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Έρχεται η Ομάδα Διαχείρισης Οργάνωσης Συγκεντρώσεων

«Ο.Δ.Ο.Σ», δηλαδή Ομάδα Διαχείρισης Οργάνωσης Συγκεντρώσεων, θα ονομάζεται μια νέα υπηρεσία που θα ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τις πορείες, δημιουργεί ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η νέα υπηρεσία θα αποτελείται συνολικά από 60 αστυνομικούς, 35 γυναίκες και 25 άνδρες, οι οποίοι θα αναλάβουν να διευθετούν στο δρόμο πόσες λωρίδες κυκλοφορίας θα μπορούν να καταλάβουν οι διαδηλωτές, αλλά και θα είναι αυτοί που θα έρχονται σε επαφή με τους υπεύθυνους της κάθε διαδήλωσης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα έχει διαφορετική στολή με διαφορετικά διακριτικά, ενώ δεν θα φέρει οπλισμό.

Κλίμα ηρεμίας

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πράγματι καινοτόμα διαδικασία, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τέτοια υπηρεσία, ενώ πολλές φορές αναλάμβαναν το ρόλο αυτό αστυνομικοί από υπηρεσίες που έχουν άλλο σκοπό, με αποτέλεσμα να οξύνονται το πνεύματα και να μην γίνεται η συζήτηση για τη διεξαγωγή της πορείας σε ένα κλίμα ηρεμίας.

Η εντολή που έχει δοθεί από το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι να τελειώσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες όσο γίνεται πιο γρήγορα και αφού περάσουν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί από ειδικά σεμινάρια, στα οποία θα μάθουν καλά το νόμο για τις συγκεντρώσεις, να αναλάβουν υπηρεσία το ταχύτερο δυνατόν.

(φωτό: αρχείο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ