Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί! Το Σάββατο η «14η Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

Must Read

Η Ελλάδα δυστυχώς έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη.

Με αφορμή αυτό το θλιβερό γεγονός και έχοντας ως στόχο την προώθηση της κουλτούρας της υπεύθυνης οδήγησης και την υιοθέτηση προτύπων για υγιείς συμπεριφορές με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των νέων ανθρώπων στο δρόμο, η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», είναι μια εξαιρετική δράση που ξεκίνησε το 1995, ως πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια και έφτασε να αποτελεί, σήμερα, παγκόσμιο θεσμό με εκατοντάδες χώρες να συμμετέχουν.

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», διοργανώνεται το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 πανελλαδικά, η «14η Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς», υπό την Αιγίδα των Περιφερειών Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης και την υποστήριξη της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). Πολύτιμοι συνεργάτες, αποτελούν το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πελοποννήσου, το Πολυτεχνείο Κρήτης (Εργαστήριο Ανανεώσιμων & Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία CIVITAS DESTINATIONS, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Μεταφορών & Λήψης Αποφάσεων Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης πολύ μεγάλος υποστηρικτής είναι η ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών) αλλά και αρκετοί άλλοι ιδιωτικοί φορείς.

Με την προτροπή, «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει: ο οδηγός της παρέας!», οι εθελοντές του Ι.Ο.Α.Σ. θα ενθαρρύνουν τους νεαρούς που διασκεδάζουν ορίζοντας όμως, ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας», διαφορετικά, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., θα προτείνουν οι συμμετέχοντες, να αφήσουν τα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ ή taxi για την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι, αφού πρώτα ενημερωθούν για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση προκειμένου να σωθούν ζωές μιας και τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (Μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.).

Στην Αττική, τα σημεία των δράσεων εξυπηρετούνται όλο το βράδυ από δρομολόγια ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικού, Λεωφορείων και Τρόλεϊ σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ioas.gr.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This