Περισσότερα από 2.300 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα απομακρύνθηκαν από τους δρόμους τον τελευταίο χρόνο

Τα παρατημένα οχήματα σε αρκετές περιπτώσεις μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Must Read

Στην απελευθέρωση δημόσιου χώρου, ο οποίος είχε καταληφθεί από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες παρατημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς ο Δήμος Αθηναίων.  

Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έχουν αυξήσει τις δράσεις απομάκρυνσης οχημάτων που χαρακτηρίζονται ως εγκαταλελειμμένα, με στόχο να απελευθερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις στάθμευσης, κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Ταυτόχρονα δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες.

Σε καθημερινή βάση και επί επτά ημέρες την εβδομάδα, τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων επιχειρούν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες ώστε τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, να περιοριστούν στο ελάχιστο στην πόλη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν απομακρυνθεί από τις γειτονιές της Αθήνας 1.194 δίκυκλα και 1.126 αυτοκίνητα, δηλαδή συνολικά 2.320 οχήματα, δίνοντας σημαντική «ανάσα» στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας τόσο για περπάτημα στα πεζοδρόμια όσο και με θέσεις στάθμευσης που δημιουργούνται.

Μπορούν να ενημερώνουν και οι πολίτες

Ελεγκτές και καταγραφείς του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν ελέγχους και αυτοψίες καθημερινά και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, καταγράφοντας τα εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια οχήματα. Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, προκειμένου να ενημερώνουν τον Δήμο Αθηναίων για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα στην περιοχή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This