Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Απαραίτητη η επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους δήμους, λέει η ΚΕΔΕ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αναγκαία η ενίσχυση με νέο προσωπικό, σύγχρονα μέσα και ενισχυμένες αρμοδιότητες

Αναγκαία θεωρεί την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στις πόλεις που δεν διαθέτουν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ειδικότερα, την αδήριτη, όπως τη χαρακτήρισε, ανάγκη επί τούτου, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών ΕΛΑΣ (ΠΑΣΔΑΕΑ), Αποστόλη Κόσσυβα, στα γραφεία της Ένωσης.

Σήμερα ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν σε όλη την επικράτεια «είναι 1.250, από 3.750 που υπηρετούσαν παλιότερα στους περίπου 100 δήμους που έχουν συστήσει ξανά τη Δημοτική Αστυνομία μετά το 2015», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε «το σημαντικό έργο που προσφέρουν οι δημοτικοί αστυνομικοί στην εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, σε όσους δήμους υφίσταται Δημοτική Αστυνομία, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της με νέο προσωπικό, σύγχρονα μέσα και ενισχυμένες αρμοδιότητες στις πόλεις που ήδη υπάρχει».

(φωτό: αρχείο)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ