Οι εξωφρενικές δημοσκοπήσεις και η ένοχη γλώσσα του σώματος του πρωθυπουργού

Must Read

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις με εξωφρενικά ευρήματα που έσκασαν σαν ομοβροντία μεταξύ της τουρκικής εισβολής στο Καστελόριζο και του φιάσκου της συνόδου κορυφής, προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε όσους γνωρίζουν…

Ένα εξαιρετικά ύποπτο και ανησυχητικό φαινόμενο εξελίχθηκε χθες στους τηλεοπτικούς δέκτες μας. Την ώρα που η Τουρκία προβαίνει στην μεγαλύτερη πρόκληση από την εποχή των Ιμίων ενώ ο υπουργός επικρατείας κάνει μία μειοδοτική δήλωση που περιορίζει την εθνική κυριαρχία στα έξι μίλια, δήλωση που δεν είχε προηγούμενο στην μεταπολίτευση, εμφανίζεται μία ομοβροντία δημοσκοπήσεων από το πουθενά.

Μία ύποπτη και προκλητική απόπειρα αλλοιώσεις του εθνικού αισθήματος των ελλήνων που προσβάλλεται βάναυσα από την Τουρκία, την υποκρισία της Ευρώπης και των ΗΠΑ αλλά κυρίως από την συνειδητή απόπειρα εξαπάτησης της κυβέρνησης. Και όμως, ενώ κάθε έλληνας ο οποίος συζητά με συνανθρώπους του καθημερινά μπορεί να κρίνει πραγματικά εάν η κυβέρνηση είναι όντως λαοφιλής, οι συντονισμένες δημοσκοπήσεις που εμφανίστηκαν άξαφνα ως Φθινοπωρινή καταιγίδα, παρουσιάζουν μία κυβέρνηση – μονοπώλιο, με ποσοστά που θα ζήλευε και ο Τσαουσέσκου, αλλά κυρίως με παλλαϊκή αποδοχή στην παθητική στάση έναντι της Τουρκίας!

Κανείς δεν αμφισβητεί βέβαια ότι όντως ο ΣυΡιζΑ βρίσκεται στο καναβάτσο, καθώς η συμπεριφορά που δείχνει, αποτρέπει τους ψηφοφόρους από το να δουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως σοβαρή εναλλακτική. Από τη μία αυτός ο ανεκδιήγητος Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος πρέπει να ήταν το δώρο του Πέτσα από τον Άη Βασίλη, βγαίνει και στηρίζει την στάση Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά! Από την άλλη οι ίντριγκες μεταξύ των στελεχών, μαζί με τις παρεμβάσεις κάτι απίστευτο λοιπόν όπως ο Λιάκος και ο Χριστόπουλος, κάνουν ακόμα και τον Ντόκο να φαντάζει σωβινιστής.

Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων όμως που δείχνουν τους έλληνες ενθουσιασμένους με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόσο στα εθνικά όσο και στα θέματα της οικονομίας, προκαλούν τον κοινό νου. Και γεννούν μία φρικτή υποψία. Ότι κάποιοι ετοιμάζουν εθνικό ακρωτηριασμό, και προσπαθούν να φτιάξουν ένα ωραίο επικοινωνιακό περιτύλιγμα, όπου η κοινή γνώμη θα στηρίζει τον Μητσοτάκη σε αυτή την κατεύθυνση!

Η γλώσσα του σώματος του πρωθυπουργού

Σε αυτή την φρικτή υποψία έρχεται να προστεθεί και η θλιβερή εμφάνιση του έλληνα πρωθυπουργού στην συνέντευξη τύπου μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Ήταν πασιφανές ότι ο άνθρωπος έλεγε ψέματα. Έλεγε ψέματα και δεν ήξερε πως να τα καλύψει. Ακόμα χειρότερα όμως, κορυφαίος πολιτικός και επιστήμονες από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας μας επισήμανε ότι η στάση του σώματος του, παραπέμπει σε έναν άνθρωπο που έχει ετοιμάσει κάτι πολύ άσχημο αλλά δεν ξέρει πως να το σερβίρει. Για να το κάνουμε λιανά, ο πρωθυπουργός εκβιαζόμενος προφανώς από αμαρτίες του παρελθόντος και όχι μόνο από τους Γερμανούς αλλά και από τους ίδιους τους τούρκους, για λόγους που υποψιαζόμαστε αλλά δεν μπορούμε να αποδείξουμε, ετοιμάζεται να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην Τουρκία, και προσπαθεί να βρει τρόπο να το σερβίρει στον ελληνικό λαό χωρίς να φύγει με ελικόπτερο.

https://twitter.com/jeronymoboss/status/1317095049449058304?s=21

Γι’ αυτό προφανώς έρχονται και οι δημοσκοπήσεις ώστε να χαλιναγωγήσουν το λαϊκό αίσθημα και να χρησιμοποιηθούν για ακόμα μια φορά ως πολιτικό επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι δήθεν ο λαός συμφωνεί με τις πράξεις της.
Το ψέμα όμως πάντα έχει κοντά ποδάρια. Και η σημερινή θλιβερή εμφάνιση του πρωθυπουργού όχι μόνο δεν έπεισε κανέναν, αλλά φανέρωσε την κατά συρροήν ψευδολογία της κυβέρνησης όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ήρθε έπειτα και η αποκάλυψη του Politico που διέψευσε πλήρως τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη και απέδειξε ότι στο κοινό ανακοινωθέν δεν υπήρχε ουδεμία αναφορά για κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός με την παρατεταμένη αφωνία του αναφορικά με το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Σαράτζ, το καθιστά μοχλό πίεσης υπέρ της Τουρκίας ειδικά από την στιγμή που η Ελλάδα ανέχθηκε την ανάρτηση του στον ΟΗΕ, σερβίροντας στους πολίτες το μύθευμα ότι η ανάρτηση αυτή δεν σημαίνει τίποτα! Όμως οι τούρκοι βαδίζουμε βήμα – βήμα βάσει αυτής της παράνομης συμφωνίας, και έρχονται δηλώσεις υπουργών όπως αυτές του Γεραπετρίτη με τα έξι μίλια και επιβεβαιώνουν τους τουρκικούς παράνομους ισχυρισμούς!

Νεκρανάσταση του σχεδίου Σημίτη

Ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν δείχνει ότι έχει πάρει την σκυτάλη από εκεί που την άφησε ο Κώστας Σημίτης το 2003, λόγω της εκλογικής του συντριβής από τον Κώστα Καραμανλή, και επιχειρεί να συνεχίσει το ολέθριο σχέδιο του καθεστώτος Σημίτη όπως αυτό εκφράστηκε στην Μαδρίτη και του Ελσίνκι. Χρησιμοποιώντας πάλι τους ίδιους δημοσκόπους, τα ίδια πρόσωπα του ΕΛΙΑΜΕΠ, τους ίδιους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς. Μην γελιέται όμως ο κύριος Μητσοτάκης. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να εξαπατηθεί όπως εξαπατήθηκε από τον Κώστα Σημίτη και την παρέα του. Και είναι βέβαιον ότι θα αντιδράσει δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, εάν η κυβέρνηση επιχείρηση να χωρίσει εθνική κυριαρχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This