ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποιεί από τα Ιωάννινα: «Να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα»

Must Read

Στα Ιωάννινα βρέθηκε μετά την Κοζάνη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου στις 12 το μεσημέρι συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους συνεργάτες του, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εμφανίζει και αυτή υψηλό επιδημιολογικό φορτίο (επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης).

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής να τηρούν τα επόμενα 24ωρα «ευλαβικά και πειθαρχημένα» τα μέτρα πρόληψης.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, υπάρχει η επιδημιολογική πίεση, ενώ, καθώς βρισκόμαστε πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά στο επόμενο επίπεδο, το αν περάσουν τα Ιωάννινα σε καταστάσεις που όλους μας στεναχωρούν γιατί έχουν αποτέλεσμα στην κανονικότητα στον επιχειρηματικό, τον οικογενειακό προγραμματισμό, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους» δήλωσε.

Ο υφυπουργός τόνισε τη σημασία τήρησης των μέτρων με ευλαβικό τρόπο για τα επόμενα 24ωρα πρέπει οπωσδήποτε, επισημαίνοντας πως γίνεται εντατικοποίηση έλεγχων και επικαιροποίηση στρατηγικής για συγκεκριμένες γειτονιές. «Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως ναι μεν έχουμε δικαίωμα στη διασκέδαση, στην ανεμελιά, άλλα σε καταστάσεις επικίνδυνες πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να κάνουμε αρκετά βήματα πίσω και να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, να είμαστε πολύ συντεταγμένοι στην προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων αυτών», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ενεργά κρούσματα στα Ιωάννινα είναι 256, με αυξητική τάση στην ευρύτερη περιοχή, και οι στενές επαφές υψηλού ρίσκου είναι 521, γι’ αυτό καθημερινά, στις τεχνικές συσκέψεις, τα Ιωάννινα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This