Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Απατεώνας στην Θάσο έταξε σε ηλικιωμένη αναδρομικά και της «έφαγε» 11.000 ευρώ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δεν έχει τέλος η εξαπάτηση των ηλικιωμένων ανθρώπων, από επιτήδειους που με διάφορα τεχνάσματα αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά. Αυτή την φορά, ακόμη ένας απατεώνας εκμεταλλεύτηκε την αγωνία των συνταξιούχων για την καταβολή αναδρομικών από τις «κομμένες» συντάξεις τους και εξαπάτησε μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Θάσο, η οποία του έδωσε όλες τις οικονομίες της!

Αρχικά, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ανυποψίαστη γυναίκα, της συστήθηκε ως υπάλληλος τράπεζας και κατάφερε να την πείσει ότι ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο δικαιούται ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό από αναδρομικά της σύνταξής του, με την προϋπόθεση ότι θα προκατέβαλε την υποτιθέμενη φορολογική επιβάρυνση.

Η γυναίκα δεν υποψιάστηκε την κομπίνα και πείστηκε να καταθέσει τμηματικά συνολικό ποσό των 10.831 ευρώ σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς που της έδωσε ο δράστης.

Μέχρι και την Παρασκευή περίμενε μάταια να καταβληθούν τα αναδρομικά και έτσι υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς του τμήματος Θάσου.

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ