Βρέθηκε σπίτι για τη γιαγιά και τον εγγονό που έμειναν στο δρόμο με το σκυλάκι τους (video)

Συγκινητική η ευαισθητοποίηση του κόσμου

Must Read

Η υπόθεση της ηλικιωμένης γυναίκας που έμεινε στο δρόμο με τον εγγονό της, μετά από έξωση από το διαμέρισμα στο οποίο ζούσαν, συγκίνησε το πανελλήνιο. 

Η 90χρονη γυναίκα και ο 25χρονος εγγονός της που φιλοξενήθηκαν προσωρινά στους Γιατρούς του κόσμου, αφού τους βεβαιώθηκε ότι το κατοικίδιο τους θα φιλοξενηθεί επίσης σε ξενώνα, δέχτηκαν κύμα συμπαράστασης από πολίτες που θέλησαν να βοηθήσουν.

Οι Γιατροί του Κόσμου δέχτηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα κι έτσι η ταλαιπωρημένη γυναίκα και ο άνεργος νέος θα μείνουν σε σπίτι που τους παραχωρεί κάτοικος του Αγίου Δημητρίου, το οποίο έχει και μικρή αυλή για το σκυλάκι τους. Τους λογαριασμούς του σπιτιού θα αναλάβουν οι Γιατροί του Κόσμου.

«Έγιναν όλα ξαφνικά»

Ο 25χρονος Κώστας μίλησε στο ethnos.gr για το πώς κατέληκε στον δρόμο με την ηλικιωμένη γιαγιά του: «Έγιναν όλα ξαφνικά. Χρωστούσαμε ενοίκια ύψους 1.400 ευρώ. Ήρθε ένα απόγευμα ένας δικαστικός κλητήρας και μας είπε ότι πρέπει να φύγουμε από το σπίτι. Τον είδα ξαφνικά μπροστά μου. Εμείς είχαμε πει τις προηγούμενες ημέρες στον ιδιοκτήτη του σπιτιού να κάνει λίγη υπομονή, να περιμένει να περάσουν λίγες ημέρες, μέχρι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα χρήματα. Δεν έκανε, όμως, υπομονή. Τα πράγματα για μας οικονομικά είναι πολύ δύσκολα. Η γιαγιά μου παίρνει σύνταξη 300 ευρώ και εγώ έκανα διάφορα μεροκάματα, τα οποία όμως σταμάτησαν λόγω του κορωνοϊού. Πήραμε όσα πράγματά μπορούσαμε και βγήκαμε από το σπίτι. Ήταν αδύνατο να πάρουμε όλα μας τα πράγματα, γιατί δεν μπορούσαμε να τα κουβαλήσουμε. Αφήσαμε πολλά πίσω. Περάσαμε στο δρόμο τέσσερις ημέρες, μαζί με ένα σκυλάκι που είχαμε στο σπίτι. Τριγυρνούσαμε από εδώ και από εκεί. Τα βράδια απλά περιμέναμε να ξημερώσει. Αυτές τις ημέρες, ενώ μας έβλεπε κόσμος, δεν βρέθηκε κανείς να μας δώσει βοήθεια» δήλωσε ο νεαρός από το υπνωτήριο αστέγων των Γιατρών του Κόσμου όπου φιλοξενείται προσωρινά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This