Φίλαθλοι… του καναπέ! Η κυβέρνηση τους κρατάει μακριά από τα γήπεδα, ανατρέποντας τις χθεσινές αποφάσεις (video)

Η απόφαση πάρθηκε καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού που καθιστούν την όλη κατάσταση διαρκώς μεταβαλλόμενη

Must Read

Η Κυβέρνηση ήρθε σήμερα να ανατρέψει την… κυβερνητική απόφαση για πιλοτική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, η οποία είχε ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας!

Ο λόγος, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ήταν πως προέκυψαν νέα στοιχεία σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη. «Κατά πλειοψηφία, χτες Δευτέρα το απόγευμα, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μπει κόσμος στα γήπεδα, αλλά κατόπιν προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη», δήλωσε αρχικά στον Alpha 9,89 για να συνεχίσει λέγοντας:

«Η Κυβέρνηση έχει χειριστεί με απόλυτη υπευθυνότητα, προνοητικότητα και αποφασιστικότητα την πανδημία και έχει πάρει τα εύσημα διεθνώς. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν διστάζει να πάρει αντιδημοφιλείς, αποφάσεις ειδικά αν αυτές στοχεύουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η συζήτηση με τη Super League 1 για είσοδο περιορισμένου ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Από τη Λίγκα έχει εκπονηθεί ένα εξαιρετικό και λεπτομερέστατο επιχειρησιακό σχέδιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πάνω σε αυτό το σχέδιο συνεργαστήκαμε με τον Νίκο Χαρδαλιά και με την υγειονομική επιτροπή, ώστε να ολοκληρωθεί ένα πρωτόκολλο που να επιτρέπει να μπει κόσμος στα γήπεδα με ασφάλειαΤην περασμένη Παρασκευή είχαμε μία εκτενή συζήτηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ακολούθησε ένα σαββατοκύριακο στο οποίο έγιναν βελτιώσεις και βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΥ ώστε να έχουμε την απόλυτη έγκριση.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά για την επιδημιολογική εικόνα και αποφάσισε σήμερα το πρωί πως θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη χρονική στιγμή και ανέστειλε την απόφαση. Όλα είναι ρευστά, η εικόνα διαρκώς αλλάζει, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους και πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών», κατέληξε.

  • Δείτε και σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα:

https://youtu.be/g2DmlnWCyoY

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This