Για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση, δεν θα εορταστεί η επέτειος του ΟΧΙ με παρέλαση

Must Read

Είδαμε δεκάδες χιλιάδες πολίτες να συγκεντρώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά ενόχλησε η παρέλαση! Οι μόνοι που θα ένιωθαν ικανοποιημένοι από μία τέτοια απόφαση, θα ήταν μόνο οι νοσταλγοί και οι οπαδοί των κατακτητών.

Η ακύρωση των παρελάσεων για τον εορτασμό του μεγάλου ΟΧΙ σε Ιταλούς φασίστες και Γερμανούς ναζί συνιστά μία πολύ κακή σημειολογία. Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος από την γερμανική κατοχή.

Φυσικά και η πανδημία είναι κάτι που ανησυχεί όλους μας και το κράτος υποχρεούται να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αναχαιτίσει αυτή την μάστιγα. Υπάρχουν δεκάδες μέτρα που μπορούν να παρθούν άλλωστε, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το ακραίο μετρό απαγόρευσης των παρελάσεων. Και μιλάμε για την καθολική απαγόρευση τον παρελάσεων, η οποία είναι τουλάχιστον ανεξήγητη. 
Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να γίνουν παρελάσεις μόνο με μηχανοκίνητες μονάδες και αεροπορικές επιδείξεις. Τελευταία φορά που κοιτάξαμε δεν είχαμε κρούσμα ούτε σε Leopard  ούτε σε Σινούκ.

Πριν από αυτό, θα μπορούσαμε να σταματήσουμε να υποχρεώνουμε τους πολίτες να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα μπορούσαμε να ανακουφίσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες όπου πάλι οι πολίτες συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Θα μπορούσαμε να θέσουμε όρους στην λειτουργία των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Θα μπορούσαμε γενικά να λάβουμε δεκάδες άλλα μέτρα, πολύ αποτελεσματικότερα, πριν από την κατάργηση των παρελάσεων.
Δεν μπορεί όμως το κράτος να αφήνει να γίνονται 15 τουλάχιστον συγκεντρώσεις και πορείες για συμμετοχή χιλιάδων ατόμων, για διάφορους λόγους, δεν θα κρίνουμε εμείς εαν έπρεπε η οχι να γίνουν, και την ίδια στιγμή να απαγορεύει την συντεταγμένη παρέλαση και να μην την αντικαθιστά τουλάχιστον με τα μηχανοκίνητα τμήματα.

Η απαγόρευση του εορτασμού της 28 Οκτωβρίου μέσω των παρελάσεων, είναι μία ακραία και ανεξήγητη απόφαση. Οι μόνοι που θα ένιωθαν ικανοποιημένοι από μία τέτοια απόφαση, θα ήταν μόνο οι νοσταλγοί και οι οπαδοί των κατακτητών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This