Επείγουσα ανάκληση ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ, λόγω σημαντικής παράληψης στην ετικέτα αναγραφής συστατικών

Μπορεί να καταστούν επικίνδυνα για ανθρώπους που εμφανίζουν αλλεργία στο αβγό

Must Read

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων προχώρησε στην ανάκληση συσκευασίας ζυμαρικών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, στο πλαίσιο της αξιολόγησης μιας καταγγελίας που δέχθηκε.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ διαπίστωσε τη διακίνηση του προϊόντος «Pappardelle de Cecco», στη συσκευασία του οποίου αναγράφεται στα αγγλικά η ένδειξη «may contain eggs and soy», ωστόσο στην αντίστοιχη ελληνική επισήμανση, η οποία είναι τοποθετημένη με αυτοκόλλητη ετικέτα κοντά στο κείμενο που είναι γραμμένο στα αγγλικά, αναγράφεται μόνο η ένδειξη «πιθανόν να περιέχει ίχνη σόγιας», με συνέπεια να καθίσταται μη ασφαλές για την ομάδα ανθρώπων που εμφανίζει αλλεργία στο αβγό.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος, καθώς και όλων των παρτίδων οι οποίες παρουσιάζουν την ανακολουθία στην επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν και είναι αλλεργικοί στο αβγό να μην το καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This