Τιμή και δόξα στην Λέλα Καραγιάννη με επιμνημόσυνη δέηση για τα 76 χρόνια από τη δολοφονία της

Ο Δήμος Αθηναίων τίνησε την Λέλα Καραγιάννη «Μπουμπουλίνα»

Must Read

Επιμνημόσυνη δέηση με αφορμή την συμπλήρωση 76 ετών από τότε που οι δολοφόνοι ναζί εκτέλεσαν την Λέλα Καραγιάννη – «Μπουμπουλίνας» τελέσθηκε χθες από τον Δήμο Αθηναίων στον χώρο που έχει τοποθετηθεί η προτομή της ηρωίδας, στην οδό Τοσίτσα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εκ μέρους της Κυβερνήσεως η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου, εκ μέρους της Βουλής η βουλευτής κ. Σοφία Βούλτεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργο Δημόπουλος και εκπρόσωπος της «Οργάνωσης Εθνικής Αντιστάσεως, Φυγαδεύσεων και Πληροφοριών Λέλα Καραγιάννη – Μπουμπουλίνα 1941-44».

Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και Αναπληρωτής του, Αντιδήμαρχος κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, στην ομιλία του ανέφερε ότι:

«Η Λέλα Καραγιάννη, με την αντίσταση και τη θυσία της, εκπροσώπησε τις Ελληνικές παραδοσιακές αξίες αλλά και το Ευρωπαϊκό ιδεώδες που είναι λαξεμένο στις αρχές της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης.
Η προσφορά της ηρωίδας στην Πατρίδα μετατρέπεται σε ένα διαρκές προσκλητήριο που μας καλεί να εναρμονιστούμε με τον γνωστό τρίπτυχο Ελευθερία – Ισότης – Αδελφότης.
Ίσως εκείνην να είχε στη σκέψη του ο Γεώργιος Αθάνας όταν έγραφε «Γλυκειά μου Ελλάδα, δεν πεθαίνεις… κι όλους ανασταίνεις, όταν ξαναλές “Μολών λαβέ”!». Ας το λαμβάνουν αυτό υπόψη τους όσοι στρέφουν κακόβουλα το βλέμμα τους σε τούτο το μικρό κομμάτι γης που γεννά γυναίκες όπως η Λέλα Καραγιάννη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Νεκρός 40χρονος μετά από καυγά

Φέρει βαριές κακώσεις σε όλο του το σώμα

More Articles Like This