Τετάρτη 23/6/2021

Έρευνες στην Αλβανία για τον εξαφανισμένο Χρήστο Παππά 

«Σαρώνουν» τις επαφές και τα ταξίδια του

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον φυγόποινο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, έχοντας ζητήσει την ενίσχυση της Interpol.

Άνδρες της Ελληνικής αστυνομίας σε συνεργασία με τις Αλβανικές Αρχές, ερεύνησαν τις επαφές και τα ταξίδια που είχε κάνει τελευταία ο Χρήστος Παππάς και πραγματοποίησαν έφοδο σε δύο οχήματα σε περιοχές της Αλβανίας, χωρίς όμως να εντοπίσουν τον ίδιο ή κάποιο στοιχεία. 

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι ο Χρήστος Παππάς πιθανότατα δεν έχει βγει εκτός Ελλάδας και ότι παραμένει κρυμμένος σε κάποιο σημείο που πιθανόν να είχε χρησιμοποιήσει το 2013 μέχρι να παραδοθεί μόνος του στη ΓΑΔΑ.

Τα είχε σχεδιάσει όλα

Τα κινητά τηλέφωνα του φυγόποινου Παππά παραμένουν κλειστά για πάνω από 20 ημέρες και η τελευταία επικοινωνία του φέρεται να είναι στις 7 Οκτωβρίου, με τον δικηγόρο του Περικλή Σταυριανάκη. Η φυγή του όπως όλα δείχνουν ήταν καλά σχεδιασμένη, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο δικηγόρος του:

«Είχε συζητηθεί ως ενδεχόμενο δεν ξέραμε την απόφαση νωρίτερα. Του είπα τι σημαίνει να φύγεις, τι κινδύνους έχεις. Αυτή η δική είχε μία ιδιαιτερότητα  κράτησε 5,5 χρόνια, συν περίπου 19 μήνες πριν, και αναμένεται για να καθαρογραφεί η απόφαση και να επαναπροσδιοριστεί στο Εφετείο, δεν θα κρατήσει λιγότερο από το χρόνο κι αν η επόμενη απόφαση του Εφετείου κρατήσει 3,5 με 4 χρόνια αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας γύρω στα 4,5 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αν κρατηθεί  εξαιτίας της μακράς δίκης θα έχει εκτίσει την ποινή του» δήλωσε ο κ. Σταυριανάκης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ