Μάσκα στο Ι.Χ.: Πότε κινδυνεύετε να «φάτε» πρόστιμο και πότε θεωρείστε νομοταγείς

Τι ισχύει για οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές της χώρας

Must Read

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η μάσκα προστασίας υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν είναι απαραίτητη για τους επιβάτες των I.X. αυτοκινήτων, ενώ, σε περίπτωση παράβασης, το πρόστιμο είναι 150 ευρώ… ακατέβατα! 

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μια κάποια σύγχυση μεταξύ των πολιτών που κατοικούν στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές της χώρας, αναφορικά με το τι ισχύει ως προς τη χρήση της μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο.

Υπήρξαν μάλιστα αρκετές περιπτώσεις τις προηγούμενες ημέρες όπου επιβλήθηκε σε επιβάτες αυτοκινήτων το πρόστιμο των 150 ευρώ που ισχύει για τη μη χρήση μάσκας, με τους ίδιους να αναρωτιούνται για το τι έκαναν λάθος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η χρήση της μάσκας προστασίας μέσα στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική, όταν σε αυτό επιβαίνουν άτομα που η σχέση τους δεν είναι 1ου βαθμού. Αυτό σημαίνει πως η χρήση μάσκας δεν είναι απαραίτητη μόνο στην περίπτωση όπου οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (π.χ. γονείς μόνοι ή γονείς με τέκνα).

Μόνος χωρίς μάσκα

Η χρήση μάσκας δεν απαιτείται και στην περίπτωση που ο οδηγός είναι ο μόνος επιβάτης του αυτοκινήτου.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στις «πορτοκαλί» περιοχές, μέσα στο αυτοκίνητο επιτρέπεται μαζί με τον οδηγό η παρουσία ακόμη τριών ατόμων, ενώ στις «κόκκινες» επιτρέπεται μέχρι τρεις, οδηγός και επιβάτες μαζί.

Περιορισμός δεν υπάρχει στην περίπτωση που οι επιβαίνοντες είναι γονείς μαζί με τα τέκνα τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This