Καθηγητής Δερμιτζάκης: «Αν οι πολίτες δεν τηρήσουν τα μέτρα με σοβαρή συμμετοχή… τότε lockdown για να μην φτάσουμε την Ευρώπη»

Πάλι οι κακοί πολίτες φταίνε για όλα. Πολιτικοί και ειδικοί δεν κάνουν ποτέ λάθος...

Must Read

Ο… μπαμπούλας του lockdown επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο με νέες «απειλές» προς τους πολίτες, οι οποίοι πολύ εύκολα μπαίνουν στο στόχαστρο όλων, πολιτικών και ειδικών. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Μανώλη Δερμιτζάκη, καθηγητή γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, να εξαπολύσει βέλη.

«Έχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα από 600 κάτι σε 1259 χθες. Μπορεί να φτάσουμε σε όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Είμαστε δυο βήματα μπροστά. Έχουμε ξεχάσει πόσοι μπορούν να καταλήξουν ή όχι, αλλά μόνο αν το Σύστημα Υγείας θα αντέξει, πιέζονται και συστήματα με πολύ μεγάλη χωρητικότητα» ανέφερε αρχικά ο κ. Δερμιτζάκης.

Και συνέχισε βάζοντας στο… παιχνίδι το lockdown: «Εδώ που είμαστε τώρα αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι είναι να κτίσουμε τη συνείδηση που είπε ο κ. Τσιόδρας… Η διαφορά των προηγούμενων μέτρων με τα σημερινά είναι πολύ μικρή. Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη δική τους προσωπική συμμετοχή. Ο ένας δρόμος, συνέχισε, είναι να βρεθεί μοντέλο πολυπαραγοντικό, είναι πολύ δύσκολο και με μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στα μέτρα όπως πχ την αφομοίωση του μέτρου της μάσκας στους πολίτες. Ο δεύτερος είναι το lockdown. Εάν οι πολίτες δεν μπουν στη διαδικασία να τηρήσουν τα μέτρα με σοβαρή συμμετοχή».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ.Δερμιτζάκης, κατά την πρακτική όλων να αναφέρουν νούμερα, είπε ακόμα: «Βεβαίως φοβάμαι ότι μπορούμε να δούμε 5.000 με 6.000 κρούσματα την ημέρα, άσχετα με τα τεστ και η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου. Τα νούμερα που βλέπουμε είναι πριν τα τελευταία μέτρα. Χρειάζεται μείωση με τα μέτρα, η σταθεροποίηση δε φτάνει».

Για να προσθέσει: «’Εκτός έλεγχου’ σημαίνει αυτό που βλέπαμε στην Ιταλία το Μάρτιο… Μπορεί να τα ξαναδούμε αυτά και στην Ιταλία, μπορούμε να τα δούμε και στην Ελλάδα. Φοβάμαι να μην υπάρχει χωρητικότητα για ΜΕΘ στους ασθενείς COVID… H Ελλάδα απόλυτα βρίσκεται στην πορεία των χωρών που βρίσκονταν άλλες χώρες πριν 2 με 3 εβδομάδες και αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα. Είμαστε δύο με τρεις εβδομάδες πίσω από την Ευρώπη, δεν είναι ότι γίνεται εδώ κάτι καλύτερα από άλλες χώρες, ίσως λόγω καιρού, ίσως και λόγω ιδιοσυγκρασίας των πολιτών έχει καθυστερήσει να ‘’φύγει’’ ο ιός».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This