Δείτε live που «χτυπάει» τώρα και που κατευθύνεται η αγριεμένη «Κίρκη»

Η πορεία της «Κίρκης» live!

Must Read

Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησε το ταξίδι της η κακοκαιρία «Κίρκη», θέτοντας σε συναγερμό όλες τις αρμόδιες αρχές της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν έως το πρωί της Τετάρτης στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έπεσαν στα Σφακιά Χανίων με 34 χιλιοστά βροχής ενώ ακολούθησαν ο Λέντας Ηρακλείου και η Κάνδανος Χανίων με 30 χιλιοστά βροχής.

Τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες αναμένεται να επεκταθούν στη Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία και στις Κυκλάδες, ενώ από το μεσημέρι θα επηρεάσουν σταδιακά και το υπόλοιπο Αιγαίο, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κατά κύριο λόγο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ανατολικό Αιγαίο.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή / χαλάζι) που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 28/10 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Στην Αττική αναμένονται βροχές από τις πρωινές ώρες οι οποίες σταδιακά θα ενισχυθούν ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Νότιο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις τοπικά έως 8 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 7 με 8 μποφόρ.

Την Πέμπτη 29/10 βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα νότια, ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι αρχικά μεταβαλλόμενοι άνεμοι έως 7 μποφόρ θα γίνουν σταδιακά βόρειοι έως 6 μποφόρ.

βροχή

 Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Επι ποδός βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η οποία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This