Πανελλήνια δημοσκόπηση: «Ναι» στην κοινή γονική επιμέλεια μετά το διαζύγιο λένε 6,8 εκατομμύρια άνθρωποι

Must Read

Με αφορμή την επικείμενη αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου, η ΑΜΚΕ «Ενεργοί Μπαμπάδες, για τα δικαιώματα του παιδιού», σε συνεργασία με την εταιρεία Focus Bari Α.Ε, πραγματοποίησαν πανελλήνια δημοσκόπηση αναφορικά με τη στάση των πολιτών στο θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών μετά από ένα διαζύγιο. Μάλιστα, στην δημοσκόπηση τέθηκε και το ζήτημα περί του αντίκτυπου που έχει η θέση κομμάτων και πολιτικών στις επιλογές των πολιών στις εκλογές.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών (88,8% του κοινού 6.8 εκ. άνθρωποι) σε σχέση με την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου προς την κατεύθυνση της κοινής επιμέλειας μεταξύ των διαζευγμένων γονιών με ανήλικα παιδιά, είναι θετική απέναντι σ’αυτή τη μεταρρύθμιση.

Όσον αφορά στα ζητήματα γονικής ισότητας και επιμέλειας ανάμεσα σε διαζευγμένους γονείς, αυτά αφορούν περισσότερους από έναν στους τρεις Έλληνες, καθώς σύμφωνα με την έρευνα το 37,8% (2.9 εκ. άτομα) του κοινού έχει στο οικείο περιβάλλον του διαζευγμένους γονείς με ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 82,8% του συνόλου, πιστεύει ότι οι επιλογές των Ελλήνων ψηφοφόρων μπορούν να επηρεαστούν από τις θέσεις των κομμάτων ή των πολιτικών προσώπων στα θέματα κοινής γονικής επιμέλειας και ανατροφής, ενώ αντίστοιχο ποσοστό (79%) θεωρεί ότι μπορεί να κόστισε πολιτικά σε προηγούμενες κυβερνήσεις ή πρόσωπα η αδυναμία νομικής προστασίας των παιδιών χωρισμένων γονιών.

Τέλος, σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες (47% / 3.6 εκ. άτομα) δήλωσε ότι η στάση ενός πολιτικού προσώπου ή κόμματος στα θέματα γονικής επιμέλειας, θα μπορούσε να επηρεάσει την προσωπική του επιλογή. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This