«Κόκκινοι» κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών τοποθετήθηκαν στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Must Read

Δέκα νέοι «κόκκινοι» κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν σε σημεία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με πρωτοβουλία της Κοινότητας Μοσχάτου, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η τοποθέτηση ακόμη δέκα ίδιων κάδων.

Στους κάδους αυτούς θα τοποθετούνται ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη (π.χ. κουρτίνες, σεντόνια, μαξιλάρια), τσάντες και αξεσουάρ, προς ανακύκλωση.

Στη συνέχεια, τα ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, θα δωρίζονται στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από κοινωνικά ευπαθείς πολίτες. Τα είδη που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού υλικού κ.α.

Στην κοινότητα Μοσχάτου κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου (έναντι Δημαρχείου, Κοραή & Αγ. Γερασίμου), στην παιδική χαρά Χρυσοστόμου Σμύρνης (Χρ. Σμύρνης 92), στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου (Ομήρου 79), στο 3ο Δημοτικό Μοσχάτου (Πίνδου & Θερμοπυλών), στο 4ο & 5ο Δημοτικό Μοσχάτου (Πλάτωνος & Χειμάρρας) και στο 6ο Δημοτικό Μοσχάτου (Αγίου Κωνσταντίνου & Αραχώβης).

Στην κοινότητα Ταύρου αντίστοιχοι κάδοι τοποθετήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Ταύρου (Σμύρνης & Ναζλή), στο 2ο Δημοτικό Ταύρου (Λεωφ. Ειρήνης & Μακεδονίας), στο 3ο Δημοτικό Ταύρου (Κλειούς & Χρ. Σμύρνης) και στο 4ο Δημοτικό Ταύρου (Τσακάλωφ 9).

«Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ενισχύει τα υπάρχοντα συστήματα ανακύκλωσης που ήδη λειτουργούν, με την τοποθέτηση κόκκινων κάδων ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων σε σημεία της πόλης. Για άλλη μια φορά δείχνουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για καινοτόμες πρακτικές, αφού ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους πανελλαδικά που συμμετέχουν σε αυτό το σύστημα ανακύκλωσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρω ότι δεν θα ανακυκλώνονται όλα τα είδη, καθώς αυτά που είναι σε καλή κατάσταση θα προσφέρονται σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, επομένως το νέο σύστημα ανακύκλωσης που λειτουργούμε έχει κοινωνικό πρόσημο, εκτός από το περιβαλλοντικό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κοινότητα Μοσχάτου για αυτή την πρωτοβουλία της» δήλωσε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This