Καθηγητής Γεροτζιάφας: «Καθολικό lockdown εδώ και τώρα»!

«Η πίεση στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Θα έχουμε πρόβλημα», προέβλεψε ο καθηγητής

Must Read

Σαφή θέση υπέρ ενός γενικού lockdown στην Ελλάδα -και μάλιστα άμεσα- πήρε ο καθηγητής Αιματολογίας της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, με το επιχείρημα ότι μόνο έτσι θα αποφευχθούν τα χειρότερα με τον κορωνοϊό.

Ο διακεκριμένος καθηγητής ανέφερε στο Open πως είναι «σχεδόν παράλληλη η εξέλιξη της πανδημίας σε Γαλλία και Ελλάδα» και πως «όσο γρηγορότερα γίνει το lockdown στην Ελλάδα τόσο καλύτερα».

Παράλληλα, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας υποστήριξε ότι το σύστημα ιχνηλάτησης έχει καταρρεύσει, καθώς τα κρούσματα πλέον είναι πάρα πολλά, γεγονός που καθιστά ακόμη δυσκολότερο τον έλεγχο του κορωνοϊού.

«Η πίεση στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Θα έχουμε πρόβλημα» προέβλεψε και συμπλήρωσε μιλώντας για τα δεδομένα που επικρατούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες: «Πρέπει να κινητοποιηθεί όλο το υγειονομικό προσωπικό στην Ευρώπη. Να περιθάλπονται νωρίς οι άνθρωποι, ώστε να μην καταλήγουν στην Εντατική… Δεν έχουμε χρόνο για να το μαζέψουμε. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα».

Τα λεγόμενα του καθηγητή επιβεβαιώνονται και από τα στοιχεία για την πληρότητα των κλινών. Ενδεικτικά, τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων έχουν φτάσει σε οριακό σημείο αντοχής μετά τα εκατοντάδες κρούσματα που καταγράφονται.

Όσο για το πότε θα έχουμε στη διάθεσή μας το πολυπόθητο εμβόλιο, ο κ. Γεροτζιάφας είπε πως ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα καταστεί εφικτός μετά το καλοκαίρι του 2021. Τέλος, αναφορικά με την ανοσία της αγέλης σημείωσε πως, αν επιλεγεί αυτή η διαδικασία, «θα καταδικάσουμε σε θάνατο χιλιάδες ανθρώπους», ενώ σχολίασε σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων: «Μεγάλο θέμα τα σχολεία, δεν μπορείς να τα κλείσεις, τα παιδιά θα μείνουν αμόρφωτα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This