Τα λύματα στην Αττική δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν 40.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού! (video)

Αν κάποιος κολλήσει τον ιό, δεν θα φανούν αμέσως τα συμπτώματα (αν πρόκειται να νοσήσει), αλλά θα εναποθέσει ιικό φορτίο μέσα σε 3-4 ώρες το πολύ στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης

Must Read

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε πως τα λύματα στην Αττική δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν 40.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και πως είναι περίπου τα μισά από ότι τον Μάρτιο.

O καθηγητής και επικεφαλής της σχετικής έρευνας, μίλησε στο OPEN και στα ΝΕΑ, λέγοντας ότι η εικόνα που έχει το εργαστήριό του από την επεξεργασία των λυμάτων της Αττικής συνήθως βρίσκεται δύο-τρεις ημέρες «μπροστά» από τις επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας.

Και αυτό συμβαίνει γιατί, στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης φαίνονται καθημερινά και μπορούν να αναλυθούν όλες οι αυξομειώσεις στο ιικό φορτίο. Δηλαδή, αν κάποιος κολλήσει τον ιό, δεν θα φανούν αμέσως τα συμπτώματα (αν πρόκειται να νοσήσει), αλλά ο ίδιος θα εναποθέσει ιικό φορτίο μέσα σε 3-4 ώρες το πολύ στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει το εργαστήριο από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας τη Δευτέρα και την Τρίτη τα ενεργά κρούσματα στην Αττική έφταναν τα 28.000-40.000. Το θετικό, ωστόσο, όπως λέει ο κ.Θωμαΐδης, είναι πως οι αριθμοί αυτοί είναι περίπου οι μισοί από ότι τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This