O Εγκέλαδος «σάρωσε» τη Σάμο: Μεγάλες ζημιές και τραυματίες – Nεκρά 2 παιδιά (video)

Must Read

Τον απόλυτο τρόμο προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση με επίκεντρο βορειοδυτικά της Σάμου, στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις και δρόμους.

Νεκροί 2 μαθητές

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της Σάμου, θρηνούν δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο στην περιοχή Γεφυράκι στο Βαθύ.Τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 15 και 17 ετών είχαν απομακρυνθεί από το σχολείο τους και επέστρεφαν στο σπίτι τους από τον δρόμο που κατευθύνονταν καθημερινά, ένα σημείο από το οποίο μάλιστα περνούν αρκετοί μαθητές.

Το newsbreak.gr επικοινώνησε νωρίς το μεσημέρι , με το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων», σύμφωνα με το οποίο μέχρι στιγμής νοσηλεύονται 10 τραυματίες με κατάγματα και εκδορές από πτώσεις τοίχων, ενώ σύμφωνα με το νοσοκομείο αναμένεται να διακομιστούν κι άλλοι. 

Φωτό: Νίκος Χατζηιακώβου
Φωτό: Νίκος Χατζηιακώβου
Φωτό: Νίκος Χατζηιακώβου
Φωτό: Νίκος Χατζηιακώβου

Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας έχει  εστιακό βάθος του σεισμού 10 χιλιόμετρα, ενώ όσον αφορά το μέγεθος του, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει 6,7 Ρίχτερ, ενώ το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολόγισε 6,9 Ρίχτερ.

Φωτό: Νίκος Χατζηιακώβου
Φωτό: Νίκος Χατζηιακώβου

Ζημιές στη Σάμο

Το νησί αντιμετωπίζει πρόβλημα ηλεκτροδότησης ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και σε εκκλησία στο Καρλόβασι. 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης μίλησε στο Open TV για τις πρώτες υλικές ζημιές: «υπάρχουν καταστροφές σε διάφορα κτήρια, έχει πέσει τοίχος σε ένα σχολείο. Ο κόσμος αντέδρασε με ψυχραιμία, παρότι ήταν πολύ μεγάλη η δόνηση. Δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και ατυχήματα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι προς το παρόν. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τραυματίες».

Στη Σάμο εκτάκτως ο Χαρδαλιάς

Εκτάκτως μεταβαίνει στη Σάμο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με ειδική ομάδα της ΕΚΑΜ και ειδικό συνεργείο διασωστών του ΕΚΑΒ.

Έκτακτη προειδοποίηση για τσουνάμι! Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Έκτακτη προειδοποίηση των επιστημόνων για τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές όπου σημειώθηκε η ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Σάμου εξέδωσαν οι τοπικές αρχές μετά από συνεννόηση με την ΓΓΠΠ.

Καταστροφές στη Σμύρνη

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και στην πόλη της Σμύρνης. Οι πρώτες εικόνες που έρχονται από την τουρκική πόλη δείχνουν κτήρια να έχουν καταρρεύσει και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να έχει σκεπάσει τον ουρανό, ενώ τα παράλια της Σμύρνης χτύπησε και μίνι-τσουνάμι!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This