Δευτέρα 14/6/2021

Τσαντάκι γεμάτο χρήματα, χαμένο σε λαϊκή του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, επεστράφη στον κάτοχό του από άγνωστο ευεργέτη

Το τσαντάκι περιείχε 1.500 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και σημαντικά προσωπικά έγγραφα

Μαθήματα ηθικής και τιμιότητας παρέδωσε ένας άνδρας στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, καθώς βρήκε τυχαία ένα τσαντάκι με μεγάλο χρηματικό ποσό στο εσωτερικό του, στην περιοχή μιας λαϊκής αγοράς, και χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του.

Μάλιστα, δεν θέλησε να αποκαλύψει τα προσωπικά του στοιχεία, αλλά διατήρησε την ανωνυμία του, αποδεικνύοντας περίτρανα πως δεν είναι μόνο έντιμος αλλά και μετριόφρων.

Ο αγνώστων στοιχείων πολίτης είχε πάει το πρωί της Δευτέρας στη λαϊκή αγορά σε περιοχή του Αγίου Νικολάου για να κάνει τα ψώνια του, όταν διέκρινε πεσμένο στην άκρη του δρόμου ένα ανδρικό τσαντάκι, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό ύψους 1.500 ευρώ, καθώς και αρκετές τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα. Χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής προκειμένου να το παραδώσει, αφήνοντας άναυδους τους αστυνομικούς, οι οποίοι θαύμασαν την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Ανήκε σε αλλοδαπό

Λίγο αργότερα οι άνδρες της Αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη της τσάντας από τα προσωπικά έγγραφα που περιείχε. Όπως αποδείχθηκε, το τσαντάκι ανήκε σε έναν αλλοδαπό, μόνιμο κάτοικο του Αγίου Νικολάου, ο οποίος κλήθηκε να το παραλάβει από το τμήμα και στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τον άνδρα που το βρήκε, επισημαίνοντας ότι ελάχιστοι στη θέση του θα έπρατταν το ίδιο στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ