Δευτέρα 14/6/2021

Κορωνοϊος-Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: «Το σύστημα θα καταρρεύσει αν συνεχίσουν να αυξάνονται οι διασωληνωμένοι»!

Τους λόγους που οδήγησαν την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το lockdown σε όλη την χώρα, ανέφερε σήμερα το πρωί, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ «χρειάζεται καθολικότητα σε όλα αυτά τα μέτρα. Συνεδρίασε χθες έκτακτα η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και υπό το πρίσμα της εξάπλωσης της επιδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση γενικό lockdown στη χώρα» είπε και πρόσθεσε πως η επιτροπή πρότεινε lockdown λόγω των πολλών θετικών τεστ, της αύξησης του ρυθμού μεταδοτικότητας και της πίεσης στο σύστημα Υγείας από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται έτσι οι διασωληνωμένοι, με 10-15 την ημέρα, κάποια στιγμή το σύστημα θα καταρρεύσει. Δεν φτάσαμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιους θα βάλουμε στις ΜΕΘ. Αλλά δεν θέλουμε να φτάσουμε. Σκοπός του lockdown είναι να μη φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπάρχει χωρητικότητα στις ΜΕΘ κατά τόπους», τόνισε σχετικά.

Συνέχισε, λέγοντας, ότι ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, οφείλεται, εν μέρει και στα πολλά –περί τις 25.000- τεστ που διενεργούνται καθημερινά. Επεσήμανε ωστόσο, πως «ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ανεξάρτητος και αδιάψευστος. Αν είχαμε περισσότερα θετικά κρούσματα και λιγότερους διασωληνωμένους, οι αποφάσεις θα ήταν διαφορετικές. Ο δείκτης των διασωληνωμένων είναι πολύ ισχυρός γιατί δείχνει την αντοχή του συστήματος Υγείας. Και προοιωνίζει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ