Τ. Θεοδωρικάκος: Νέα ωράρια σε δημόσιους υπαλλήλους – Ποιοι δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού

Τα μέτρα που θα ισχύουν στο Δημόσιο κατά της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Must Read

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως η τηλεργασία θα μπορεί να είναι χωρίς όριο ανάλογα με τους ανθρώπινους πόρους κάθε υπηρεσίας.

Επίσης ανέφερε πως εκτός από τα γνωστά ωράρια (7-3, 8-4 και 9-5), οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται και σε άλλα ωράρια, χωρίς όμως να τα διευκρινίζει.

«Υποχρεωτικά θα υπάρχουν τρία ωράρια (7-3, 8-4, 9-5). Ταυτόχρονα δίνουμε την δυνατότητα στις υπηρεσίες για παροχή εργασίας σε άλλες βάρδιες ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο για να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση και στην υπηρεσία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όσον αφορά τις άδειες ειδικού σκοπού, θα τις δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν τέκνα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο.

«Ισχύουν για τους γονείς τα μέτρα που έχουμε νομοθετήσει από Μάρτιο με μειωμένο ωράριο ή εναλλακτικά παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με βάση τα καθήκοντα ή εργασία σε διαφορετικό από το προβλεπόμενο ωράριο ή άδεια ειδικού σκοπού. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες θωρούμε ότι μπορεί να είναι μόνα τους στο σπίτι και ασφαλή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This