Πέμπτη 13/5/2021

Τ. Θεοδωρικάκος: Νέα ωράρια σε δημόσιους υπαλλήλους – Ποιοι δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού

Τα μέτρα που θα ισχύουν στο Δημόσιο κατά της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως η τηλεργασία θα μπορεί να είναι χωρίς όριο ανάλογα με τους ανθρώπινους πόρους κάθε υπηρεσίας.

Επίσης ανέφερε πως εκτός από τα γνωστά ωράρια (7-3, 8-4 και 9-5), οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται και σε άλλα ωράρια, χωρίς όμως να τα διευκρινίζει.

«Υποχρεωτικά θα υπάρχουν τρία ωράρια (7-3, 8-4, 9-5). Ταυτόχρονα δίνουμε την δυνατότητα στις υπηρεσίες για παροχή εργασίας σε άλλες βάρδιες ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο για να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση και στην υπηρεσία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όσον αφορά τις άδειες ειδικού σκοπού, θα τις δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν τέκνα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο.

«Ισχύουν για τους γονείς τα μέτρα που έχουμε νομοθετήσει από Μάρτιο με μειωμένο ωράριο ή εναλλακτικά παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με βάση τα καθήκοντα ή εργασία σε διαφορετικό από το προβλεπόμενο ωράριο ή άδεια ειδικού σκοπού. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες θωρούμε ότι μπορεί να είναι μόνα τους στο σπίτι και ασφαλή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ