Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος: Αίτημα για σύσταση Ενιαίου Ταμείου Ιεροψαλτών

«Διοικητική ανεπάρκεια της Εκκλησίας να διαχειριστεί οποιαδήποτε κρίση»

Must Read

Την αγωνία του για το μέλλον της Ιεροψαλτικής Κοινότητας εκφράζει με μια σκληρή επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Πολίτης, με αφορμή το δεύτερο κλείσιμο των ναών, κάνει λόγο για διοικητική ανεπάρκεια της Εκκλησίας να διαχειριστεί οποιαδήποτε κρίση και κυρίως, να δράσει κατά τρόπο που επιτάσσουν η αποστολή της και η χριστιανική διδασκαλία, μέσα στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους δικαίου και της ηθικής της σύγχρονης ευρωπαϊκής εργατικής νομοθεσίας.

Αναφέρει, επίσης, ότι «η οικονομική λογική του παγκαριού που βασίζεται στην άτυπη κηροπωλησία και η περιαγωγή δίσκου για τα έργα ευποιίας δεν αποτελούν πλέον λύση στα μεγάλα οργανωτικά και διοικητικά ζητήματα που ανέδειξε η πανδημία» και καλεί Εκκλησία και Πολιτεία να συζητήσουν με την ιεροψαλτική κοινότητα, ώστε να δημιουργηθεί ένας κεντρικός φορέας μισθοδοσίας του προσωπικού των ιερών ναών, το οποίο υπερβαίνει τα 20.000 πανελλαδικά και αποτελεί, ιστορικά και εκκλησιολογικά, τον βασικό κορμό της.

Ο κ. Πολίτης θεωρεί, επίσης, απαξιωτικό τον όρο «υπηρετικό προσωπικό» για τους ψάλτες και τους νεωκόρους, και αποκαλύπτει πως υφίστανται bullying, επειδή έχουν παράλληλη απασχόληση, ενώ δηλώνει ότι αποτελεί αναγκαία επιλογή και ιστορική ευθύνη η έναρξη τριμερούς συζήτησης μεταξύ Εκκλησίας, Πολιτείας και Ιεροψαλτικής Κοινότητας για τη σύσταση Ενιαίου Ταμείου Ιεροψαλτών. «Από αυτό το Ταμείο θα μισθοδοτούνται νομίμως οι 10.000 ψάλτες, η πλειοψηφία των οποίων ασκεί το λειτούργημά της με επιστημονικό και άρτιο τρόπο, επί τη βάσει της ψαλτικής τέχνης και σύμφωνα με την ιερή μας παράδοση» καταλήγει ο κ. Πολίτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This