Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Σε 10 μέρες, όπως πάμε, το ΕΣΥ θα ηττηθεί από τον κορωνοϊό»

Όσο για τον ιδιωτικό τομέα; Είπε: «Δεν μπορεί αυτοί να είναι μαυραγορίτες την ώρα του πολέμου και το δημόσιο Σύστημα να πολεμάει τον ιό»

Must Read

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, βρέθηκε το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο εφημέρευε και περιέγραψε την κατάσταση ως τραγική. «Έχουμε υγειονομικό πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

«Πριν ξεκινήσει την εφημερία του είχε 130 περιστατικά κορωνοϊού, έστειλε 20 στον Άγιο Παύλο, για να ανταπεξέλθει στην εφημερία. Μέχρι σήμερα το πρωί, εισήχθησαν 67 θετικά περιστατικά και 24 ύποπτα, τα οποία εμφανίζουν έντονη συμπτωματολογία. Συνολικά, το όριο του νοσοκομείου είναι 180 κλίνες covid, τις οποίες έχει ξεπεράσει», ανέφερε ο  κ. Γιαννάκος.

Για να συνεχίσει περιγράφοντας την κατάσταση: «Η κατάσταση είναι τραγική στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε υγειονομικό πόλεμο, σε κάθε νοσοκομείο σε κάθε εφημερία δίνεται μια σκληρή μάχη για να διεκπεραιωθούν τα περιστατικά. Τώρα είναι αναγκασμένο να διώξει και άλλες κλινικές σε άλλα νοσοκομεία ή στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανταπεξέλθει στην επόμενη εφημερία. Η ΜΕΘ είναι γεμάτη εδώ και πολλές μέρες, διαθέτει δέκα κρεβάτια τα οποία είναι γεμάτα».

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, θα ανοίξουν 15 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο μετατρέποντας έξι χειρουργικές αίθουσες σε κλίνες ΜΕΘ. «Από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό και οι υποδομές και αυτό που προωθείται από το νοσοκομείο τις επόμενες μέρες είναι είναι να ανοίξουν έξι νέες κλίνες ΜΕΘ. Εξαντλούνται όχι μόνο οι υποδομές του συστήματος αλλά και οι εφεδρείες στη Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε ο πρόεδρος  της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι όσες νέες ΜΕΘ ανοίγουν, γεμίζουν από περιστατικά την επόμενη ώρα.

Από το Σάββατο ξεκινούν οι αεροδιακομιδές περιστατικών για τις ΜΕΘ, με τον κ. Γιαννάκο να εκφράζει τις επιφυλάξεις και τις φοβίες του, καθώς ο ιός εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και και επιβαρύνεται το σύστημα υγείας. «Ως εκ τούτου, σε 10 μέρες όπως πάμε το Ε.Σ.Υ. θα ηττηθεί από τον κορωνοϊό, για αυτό θα πρέπει όλοι μας με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, πια ο σώσω εαυτό σωθείτο. Εμείς είμαστε οι άνθρωποι με την πιο σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Αλλά τώρα πια πρέπει να αυτοπροστατευτούμε. Το σύστημα δεν αντέχει», τόνισε.

Ο κ. Γιαννάκος μάλιστα κατήγγειλε περιστατικό ενός ασθενή ο οποίος πήγε στο Θεαγένειο νοσοκομείο ως ύποπτο περιστατικό και τον παρέπεμψαν στον ιδιωτικό τομέα, καθώς πλέον, συνεργάζεται με το Δημόσιο. Αφού υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού, χρεώθηκε 140 ευρώ συν τις χρεώσεις που έγιναν για τις εξετάσεις αλλά και τη θεραπεία που έκανε. «Αυτό, δεν είναι επίταξη και συνεργασία. Δεν μπορεί αυτοί να είναι μαυραγορίτες την ώρα του πολέμου και το δημόσιο Σύστημα να πολεμάει τον ιό».

Σε ερώτημα για το αν το σύστημα θα καταρρεύσει πανελλαδικά ή μεμονωμένα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γιαννάκος απάντησε: «Εμείς πιστεύουμε ότι το σύστημα σύμφωνα με τα αυξητικά στοιχεία που βλέπουμε και στην άλλη χώρα, σε δέκα μέρες δεν θα αντέξει».

πηγή: makthes.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This