Ο Στέλιος Πέτσας «ξηλώνει» το… κυβερνητικό πουλόβερ με το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων! (video)

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε την θέση του και ζητά κλείσιμο των Δημοτικών

Must Read

Με τη Θεσσαλονίκη να παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης στα νοσοκομεία και τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά, το επιδημιολογικό φορτίο σύμφωνα με τους ειδικούς έχει ανέβει επικίνδυνα και η αυστηροποίηση μέτρων έχει ήδη πέσει στο τραπέζι.

Τι κι αν η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως επιμένει τους τελευταίους μήνες ότι η διασπορά στα σχολεία είναι ελάχιστη και ακίνδυνη, οι επιδημιολόγοι πλέον ανησυχούν ενώ ήδη ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ζήτησε «λουκέτο» σε όλα τα σχολεία. Λίγη ώρα αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε προϊδεάσει για την απόφαση να κλείσουν και τα Δημοτικά.

Lockdown Μαρτίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή διάσκεψη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους, οι ειδικοί εισηγήθηκαν πιο αυστηρά μέτρα για την συμπρωτεύουσα, σε επίπεδο lockdown Μαρτίου, καθώς σύμφωνα με την διασπορά που παρατηρείται δεν αναμένεται πτώση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα, οι αποφάσεις να ανακοινωθούν στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Νίκο Χαρδαλιά, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των δημοτικών, το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού, αλλά και  πρόσθετη ενίσχυση της τηλεργασίας. Ασαφές παραμένει ωστόσο το αν η απόφαση θα αφορά τα σχολεία όλης της χώρας ή αν θα ανακοινωθούν μέτρα μόνο για τη Θεσσαλονίκη. 

Ζέρβας: «Πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Ζέρβας κάνει λόγο για εικόνα που δημιουργεί πρόβλημα: «Εγώ έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά. Δέχομαι πληροφορίες ότι κάθε μέρα δημοτικά σχολεία πρέπει να απολυμανθούν, υπάρχουν κρούσματα, υπάρχει συνωστισμός γονέων έξω από τις σχολικές αυλές. Όλα αυτά προκαλούν μία εικόνα η οποία πραγματικά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Άρα από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, και από τη στιγμή που πρέπει να είμαστε πολύ πιο αυστηροί θα πρέπει να επέμβουμε και σε αυτό».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιπλέον, τόνισε ότι ήρθε η ώρα για πιο αυστηρά μέτρα αφού η κατάσταση δεν δείχνει να σταθεροποιείται παρά το lockdown: «Δυστυχώς, η εικόνα που έχουμε δεν δείχνει ότι σταθεροποιείται η κατάσταση, μεταδίδεται το πρόβλημα και στους όμορους νομούς. Μπορεί να καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν επιλέξαμε το αυστηρό lockdown του Μαρτίου- Απριλίου, αλλά νομίζω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί», σχολίασε.

https://www.youtube.com/watch?v=2YDoBZPoCgg

Πέτσας: «Εξετάζεται σήμερα το μέτρο»

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων, η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά τα «μαζεύει» προσπαθώντας να ανακόψει την πορεία της πανδημίας και αποδεικνύει οτι η απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά δεν ήταν ιδιαίτερα… σωστή!

Και έτσι συνεχίζεται το «η δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η… δεξιά», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τη μια να αναιρεί την κυβέρνηση και την άλλη να αναιρεί τον εαυτό του!

Έτσι μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Στέλιος Πέτσας ερωτώμενος για την απόφαση να κλείσουν τα δημοτικά παραδέχτηκε ότι το μέτρο εξετάζεται σήμερα: « Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα», αφήνοντας το ενδεχόμενο η απόφαση να αφορά όλα τα σχολεία της χώρας.

Ιατροί, ΑΠΘ και δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητούν από τον Πρωθυπουργό πιο σκληρά μέτρα στη συμπρωτεύουσα

Νωρίτερα, επιστημονικοί φορείς και αρχές της Θεσσαλονίκης με επιστολή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησαν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στην πόλη προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Όπως τόνισαν, εάν ισχύσουν οι περιορισμοί στο καθεστώς της περασμένης Άνοιξης, η κατάσταση θα βελτιωθεί πιο γρήγορα και η επιστροφή στην κανονικότητα θα έλθει πιο γρήγορα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This