Ο Δήμος Αθηναίων ενεργοποιεί ξανά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης

Must Read

Με μία νέα δράση εν μέσω καραντίνας ο Δήμος Αθηναίων σνισχύει και ενεργοποιεί τον ειδικό μηχανισμό στήριξης «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», ούτως ώστε κανένας πολίτης να μην αισθάνεται μόνος και αβοήθητος, αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της κοινωνικής απομόνωσης, λόγω της έξαρσης της πανδημίας. 

Πρόκειται για ένα προσεκτικά οργανωμένο και μεθοδικό σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε και λειτούργησε εξαιρετικά αποτελεσματικά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, για να βοηθήσει συμπολίτες μας που ζουν στον Δήμο Αθηναίων και ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να στηρίξει κυρίως τους ηλικιωμένους αλλά και μοναχικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και χρειάζεται να προμηθεύονται απρόσκοπτα τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα αλλά και να έχουν διάφορες άλλες μορφές υποστήριξης στο διάστημα που υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία ή οι ίδιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν για τον οποιοδήποτε λόγο.

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιώντας την εμπειρία από την εφαρμογή του «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» κατά τη διάρκεια της άνοιξης, δημιούργησε, αυτή τη φορά, ένα τηλεφωνικό κέντρο αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι κάτοικοι του Δήμου που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο που διαθέτει πολλαπλές γραμμές, 210-3428745 (Δευτέρα ως Παρασκευή από 09.00 ως τις 17.00), για την καταγραφή και την αξιολόγηση των αναγκών τους από ομάδα ειδικών.

Κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και αρωγοί του προγράμματος, θα διεκπεραιώνουν το συντομότερο δυνατόν τα αιτήματα για παροχή βοήθειας στο σπίτι με όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχονται συνταγογράφηση – παράδοση φαρμάκων από φαρμακεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αγορά και παράδοση τροφίμων από super market και λαϊκές αγορές, μεταφορές σε νοσοκομεία – παραλαβή εξετάσεων, συνδρομή σε υγειονομικές υπηρεσίες, διεκπεραίωση διοικητικών υπηρεσιών.

Μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» θα γίνεται επίσης κατ΄ οίκον διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κόμβου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και των προγραμμάτων που πρόσφατα εγκαινίασε το Κ.Υ.Α.Δ.Α. για τις οικογένειες που έχουν ήδη πληγεί με απώλεια εισοδήματος ή/και εργασίας από την πανδημία- εφόσον τα μέλη τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (Κ.Υ.Α.Δ.Α. τηλ. 210 5246515-516)

Επίσης , θα διανεμηθούν κατ οίκον πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στις περίπου 1.500 τετραμελείς και πολυμελείς οικογένειες δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

«Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, το «Βοήθεια στο σπίτι plus» έγινε η ασπίδα προστασίας για κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας. Έγινε στήριγμα για όλους εκείνους που βρέθηκαν μόνοι τους σε αυτόν τον υγειονομικό πόλεμο που βιώνουμε όλοι μας. Είναι ένα πρόγραμμα που αποτελεί την καρδιά της πρόνοιας στην Αθήνα και γι αυτό, όχι μόνο το ενεργοποιούμε και σε αυτό το κύμα, αλλά το ενισχύουμε και προσπαθούμε ακόμη περισσότερο να μεγαλώσει» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This