Στο «σκοτάδι» η οικογένεια του 11χρονου Μάριου που το 2017 σκοτώθηκε στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα – Άφαντος ο δράστης όπως και η αποζημίωση

Must Read

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017. Η τελευταία ημέρα που οι γονείς του μικρού Μάριου, είδαν τελευταία φορά ζωντανό τον 11χρονο γιο τους. Την ίδια μέρα, το αγόρι έχασε τη ζωή του μέσα στο σχολείο του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα. Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια, ωστόσο, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν τον δράστη.

Ο πόνος της οικογένειας του Μάριου είναι ανείπωτος και θα τους θεριεύει ακόμα περισσότερο αφού στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το θάνατο του παιδιού τους, στη θέση του κατηγορούμενου παραμένει ακόμα ο προσδιορισμός «άγνωστος δράστης».

Ανήμπορη να προβεί στην ταυτοποίηση του ανθρώπου που πάτησε τη σκανδάλη του όπλου, η Πολιτεία επικαλείται «οξύτατη δημοσιονομική κρίση» αλλά και οποιαδήποτε ευθύνη για το χαμό του παιδιού, αρνούμενη τα καταβάλει στην οικογένεια του μαθητή της Ε΄ Δημοτικού το επιδικασθέν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο ποσό των 500.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Ελεύθερου Τύπου, Σοφία Σπίγγου, για την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης αυτής το Ελληνικό κράτος, στέλνει την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ισχυριζόμενο ότι «δεν νοείται ευθύνη του Δημοσίου σε περίπτωση ζημιών που προκαλούνται εξαιτίας τυχαίων γεγονότων ή γεγονότων που οφείλονται σε ανωτέρα βία».

Μάλιστα όπως προκύπτει από την έφεση, το δικαστήριο καταλήγει σε αυθαίρετο συμπέρασμα σε ό,τι αφορά στην έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή και «υποκαθιστά ανεπίτρεπτα και αυθαίρετα την διοίκηση και συγκεκριμένα τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ., που δρουν υπό συγκεκριμένες συνθήκες, έχουν την τεχνογνωσία και τον επιχειρησιακό έλεγχο και εκπονούν τα σχέδια και την εποπτεία – αστυνόμευση…».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This