Διπλό μέτωπο κακοκαιρίας, «Ωμέγα εμποδιστής» και πλημμύρες: Ποιες περιοχές πρέπει να προσέχουν (video)

Αυτό μας έλειπε τώρα!

Must Read

«Τσουχτερό» κρύο και χιόνια αναμένονται από την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον με τον μετεωρολόγο του Ant1, Τάσο Αρνιακό,  σοβαρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Το κρύο θα μας έρθει από την Ουκρανία ενώ κανονικά έπρεπε να έρθει τον Γενάρη.

Διπλό μέτωπο κακοκαιρίας προειδοποιεί ο Τάσος Αρνιακός ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με το πρώτο να «ξεσπάει» σήμερα και αύριο κυρίως στην δυτική Ελλάδα και το δεύτερο από τη Τετάρτη έως το Σάββατο στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

https://www.youtube.com/watch?v=XI2R06DRNFE

Πιο συγκεκριμένα ένα νέο φαινόμενο  που ακούει στο όνομα «Ωμέγα εμποδιστή» αναμένεται να «παρουσιαστεί» στην χώρα μας από την Τρίτη, το οποίο μάλιστα θα φέρει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, κακοκαιρίες και κρύο στη χώρα μας, κάνοντας λόγο μάλιστα και για πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον κ.Μαρουσάκη ιδιαίτερη προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα θα πρέπει να δοθεί στην Κέρκυρα την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

Αναλυτικότερα, γι’ αυτό το καιρικό φαινόμενο μίλησε στην ΕΡΤ η μετεωρολόγος Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, όπου εξήγησε ότι η αιτία αυτού του καιρικού φαινομένου είναι ο αντικυκλώνας υψηλών πιέσεων τύπου «Ωμέγα» στη Δυτική, Κεντρική και ΒΑ Ευρώπη.

Το αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι να δημιουργείται ένα βουνό που προστατεύει τις περιοχές που βρίσκονται κάτω από τον κυκλώνα προκαλώντας ήπιες καιρικές συνθήκες. Την ίδια στιγμή γύρω από αυτόν θα κατεβαίνουν προς τη χώρα μας, οι κακοκαιρίες από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σήμερα.

Όπως αναφέρει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και βορειοδυτικά από σήμερα το βράδυ.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλο σχεδόν τον ηπειρωτικό κορμό και στο ΒΔ Αιγαίο από την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια.

Την Παρασκευή θα περιοριστούν στα νότια θαλάσσια τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης.

Η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου εφιστά την προσοχή κυρίως στους κατοίκους περιοχών με κακή τοπογραφία καθώς καθώς αυξημένος φαίνεται να είναι για ακόμη μία φορά ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Επίσης στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες ενώ παράλληλα θα σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις σε υψόμετρα των 1500 μέτρων και άνω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This