Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: «Καταλαβαίνετε ότι κάθε μισή ώρα χάνουμε ένα δικό μας άνθρωπο;» (video)

Must Read

Είναι γεγονός πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει καταβάλει ψυχολογικά τους περισσότερους, με την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους να προσπαθούν να σώσουν όσο μπορούν την κατάσταση, επιβάλλοντας μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Οι πραγματικοί όμως ήρωες αυτής της κατάστασης είναι οι γιατροί και οι νοσοκόμοι, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δίνοντας μάχη καθημερινά να κρατήσουν στη ζωή συνανθρώπους μας που νοσούν από τον ιό, με τα θύματα να είναι δεκάδες καθημερινά.

Η Θεσσαλονίκη είναι η περιοχή όπου έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα. Ένα από τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας που σηκώνει τεράστιο βάρος, είναι το νοσοκομείο Παπανικολάου. Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νικόλαος Καπραβέλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε όσα ζει εκείνος και οι συνάδελφοί του καθημερινά.

Ο ίδιος μάλιστα καθυστέρησε να βγει στη συνέντευξη διότι εκείνη την στιγμή μόλις απεβίωσε ακόμη ένας άνθρωπος από τον θανατηφόρο ιό. «Πριν λίγη ώρα χάσαμε ασθενή…» είπε.

Ο κ. Καπραβέλος, όντας συντετριμμένος αλλά και κουρασμένος από όσα βιώνει, συγκλονίζει με όσα είπε στην κάμερα της εκπομπής.

«Οι τελευταίοι που θα πέσουμε είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι. Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο μας, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε; Έχουμε 200 κλίνες στη διάθεση μιας νόσου, αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! 200 δίνουν μάχη ζωής».

Αναφορικά με όσους θέλουν να κάνουν πορεία στο Πολυτεχνείο, ο ίδιος αναφώνησε: «’Ελεος! Έλεος! Είμαι φανατικός του ιστορικού γεγονότος αλλά μην το συγχέετε με την κατάσταση που ζούμε τώρα».

Και συνέχισε: «Διασωληνώνουμε νέους! Αυτή την ώρα στη μονάδα μου δίνει τη μάχη για τη ζωή ένας 35χρονος. Χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, έχει βαρύτατη πνευμονία… Χθες το βράδυ μεταφέραμε ασθενή που ήταν καλύτερα για να βάλουμε έναν 54χρονο βαρύτατα διασωληνωμένο. Είμαστε πια υπό το κέντρο επιχειρήσεων, δεν είμαστε νοσοκομείο, δεν κοιμόμαστε. Χωρίς ρεπό σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η στιγμή που λέμε σε κάποιον ότι θα διασωληνωθεί. Και οι συγγενείς που είναι από πίσω… Είναι μανάδες, πατεράδες που διασωληνώνονται τα παιδιά τους» πρόσθεσε.

Τέλος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους: «Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε είναι η απομόνωση, τα μέτρα. Αργήσαμε να τα πάρουμε εμείς και το πληρώνουμε στη Θεσσαλονίκη».

  • Δείτε τις δηλώσεις του κ. Καπραβέλου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This