Σάλος με την καταγγελία πολίτη ότι είχε διαφορετικά αποτελέσματα σε τεστ για τον κορωνοϊό (video)

Must Read

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει επώνυμη καταγγελία πολίτη από την Χαλκίδα ο οποίος υποστηρίζει πως ενώ στο δημόσιο νοσοκομείο της Χαλκίδας το τεστ του κορωνοϊού που έκανε βγήκε θετικό, στην Βιοϊατρική Χαλκίδας το τεστ βγήκε αρνητικό!

Φυσικά η είδηση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη. Έχουμε δει και στο παρελθόν πολλές περιπτώσεις με αντικρουόμενα αποτελέσματα τεστ κορονοϊό όπου κάποια βγαίνουν θετικά και άλλα αρνητικά για τον ίδιο εξεταζόμενο, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Είναι οπωσδήποτε κάτι που πρέπει να διερευνηθεί γιατί ελλοχεύει τεράστιους κίνδυνους για την υγεία. Δεν νοείται σε εποχή πανδημίας να υπάρχει ψευδή αποτελέσματα σε τεστ. Και λέμε «ψευδή», διότι δεν γίνεται τα αποτελέσματα δύο αντικρουόμενων τεστ στον ίδιο εξεταζόμενο την ίδια περίοδο να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα και να θεωρούνται και τα δύο «αληθή».

Είναι πραγματικά εφιαλτικό το σενάριο να υπάρχουν τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα, την ώρα που ο εξεταζόμενος είναι θετικός. Όλοι αντιλαμβανόμαστε σε τι κίνδυνο οδηγεί ένα τεστ με λάθος διάγνωση σε αυτές τις συνθήκες.

Η επιστημονική κοινότητα και το υπουργείο υγείας θα πρέπει να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να καταλήξουμε σε μία μεθοδολογία εξετάσεις η οποία θα είναι κοινώς αποδεκτή και αξιόπιστη. Η ορθή διάγνωση είναι νευραλγικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This