Κυριακή 13/6/2021

Τελευταία ελπίδα για τον εμπορικό κόσμο της χώρας το άνοιγμα την 1η Δεκεμβρίου

Υπάρχουν επιχειρήσεις που μέσα στο Δεκέμβριο κάνουν το 25% - 30% του συνολικού τους τζίρου

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία των εμπόρων ολόκληρης της χώρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αφού η εορταστική περίοδος -που παραδοσιακά είναι και η πλέον κερδοφόρα μέσα στον χρόνο- πλησιάζει, αλλά η άρση των μέτρων δεν φαίνεται ούτε με τα… κιάλια!

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Σταύρος Καφούνης, αν η αγορά δεν ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου, θα καταγραφεί αρνητικό ρεκόρ«Πρέπει να ανοίξουμε. Εμείς πηγαίνουμε με ορίζοντα την 1η του μήνα, παρότι ξέρω ότι είναι ουτοπικό, όμως προσπαθούμε. Γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να τηρήσουμε όλα τα μέτρα. Κάθε μέρα του Δεκεμβρίου που θα χάνεται σημαίνει όλο και περισσότερα λουκέτα. Ο Δεκέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας για εμάς. Υπάρχουν επιχειρήσεις που τον μήνα αυτό κάνουν το 25% – 30% του συνολικού τους τζίρου. Διαφορετικά, θα είμαστε όλοι με την πλάτη στον τοίχο» είπε, ενώ συνέχισε τονίζοντας πως η κατάσταση αυτή αποτελεί καταστροφή για όλους τους εμπόρους.

«Τι θα γίνει με το εμπόρευμα των εποχικών καταστημάτων, τα χειμωνιάτικα ρούχα και παπούτσια; Πότε θα πουληθούν; Το Μάρτιο; Εδώ που φτάσαμε, όλοι οι έμποροι στην ίδια βάρκα είμαστε, τα ίδια προβλήματα έχουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Διαδοχικά lockdowns

Τέλος, ο κ. Καφούνης τόνισε πως η μέθοδος των διαδοχικών lockdowns δεν ταιριάζει στον κλάδο. «Θέλουμε συγκεκριμένα μέτρα, που θα μας βγάλουν έως την άνοιξη. Σκληρότερα, αποφασιστικά, ώστε να μας κρατήσουν ανοιχτούς. Δεν έχουμε περιθώρια και δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε τον Δεκέμβριο, να κλείσουμε τον Ιανουάριο και πάει λέγοντας… Δεν λειτουργεί αυτό. Όλες οι επιχειρήσεις έχουν έναν σχεδιασμό, δεν είναι εύκολο πράγμα το “σήμερα ανοίγω, αύριο κλείνω”».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ