Τρίτη 22/6/2021

Αποφασισμένοι να ζητήσουν εκταφή της σορού οι γονείς του Λαέρτη, αγνοώντας τις ενδείξεις των αλλεπάλληλων τεστ DNA

Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας

Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος στο θρίλερ με την αναζήτηση του Λαέρτη Μπεγιάι, του ντελιβερά που αποκαλύφτηκε ότι ήταν νεκρός εδώ και 17 μήνες, μετά την πτώση του εν πλω από το πλοίο με το οποίο θα πήγαινε στη Μύκονο.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA που είχε αναθέσει η οικογένεια σε ιδιώτη γιατρό, επιβεβαίωσαν, χωρίς αμφιβολία, ότι η σορός που είχε ξεβραστεί σε βραχώδη ακτή της Άνδρου κοντά στην παραλία Χρυσή Αμμος τον Ιούλιο του 2019 ανήκε στο παιδί τους!

Είχαν προηγηθεί τρεις εξετάσεις DNA που έδειξαν όλες ότι η σορός ανήκε στον 36χρονο ντελιβερά. Ωστόσο, ακόμα και την ύστατη στιγμή η οικογένειά του ήλπιζε ότι μπορεί να βρίσκεται κάπου ζωντανός, με αποτέλεσμα να αποταθεί σε δικό της γιατρό, ο οποίος πήρε δείγμα γενετικού υλικού για να γίνει η εξέταση ταυτοποίησης.

«Δεν μπορεί να στερήσει κανείς την επιθυμία από τους γονείς. Έτσι, λοιπόν, πήγαμε και πήραμε το δείγμα, έπειτα από αίτηση που κάναμε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, και ο ιδιώτης γιατρός αποφάνθηκε ότι, πράγματι, είναι η σορός του Λαέρτη», δήλωσε στην «Espresso» ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσουκαλάς, στον οποίο ανατέθηκε εξαρχής η διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικογένεια εξετάζει πλέον να ζητήσει εκταφή της σορού, παρά τα αποτελέσματα του ιδιώτη γιατρού.

Καμία αμφιβολία

«Σκέφτονται να κάνουν αίτηση στην Εισαγγελία Πειραιώς για να γίνει εκταφή. Είναι κάτι υπό συζήτηση… Εγώ δεν είχα καμία αμφιβολία για τα αποτελέσματα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, αλλά, από την άλλη, ήμουν υποχρεωμένος να σεβαστώ και την επιθυμία της οικογένειας, να γίνει το τεστ DNA από ιδιώτη γιατρό, αν και είναι ψυχοφθόρο όλο αυτό. Ακόμη κι αν θελήσουν εκταφή, εγώ θα είμαι δίπλα τους», σχολιάζει ο κ. Τσούκαλης.

Και καταλήγει, λέγοντας ότι ο Λαέρτης «ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, που έκανε δύο και τρεις δουλειές, ενώ δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μια πράξη αυτοχειρίας». Γι’ αυτόν το λόγο, όπως εξήγησε, θα συνεχιστούν οι έρευνες για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ