Εφημερίες χωρίς COVID ΜΕΘ σε τρία νοσοκομεία – Στήθηκε το κινητό νοσοκομείο εκστρατείας στη Θεσσαλονίκη (video)

Ασφυκτική η πίεση στο σύστημα Υγείας της Θεσσαλονίκης

Must Read

Στη Θεσσαλονίκη, «Γεώργιος Γεννηματάς» και ΑΧΕΠΑ αρχίζουν απόψε την εφημερία τους με την πληρότητα στις ΜΕΘ COVID στο 100%. Το ίδιο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η πίεση είναι ασφυκτική στο σύστημα Υγείας της Θεσσαλονίκης, με ενδεικτική την αποψινή εφημερία των δύο νοσοκομείων, η οποία θα γίνει χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό.

Όπως προβλέπει το πλάνο, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει και η μεταφορά ασθενών με κορωνοιό, στις δυο ιδιωτικές κλινικές που έχουν επιταχθεί.

Όσον αφορά τις εφημερίες, «πιασμένες» είναι και οι 17 κλίνες ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» (αναζητούνται εναγωνίως τουλάχιστον δύο ακόμα για ασθενείς που είναι ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση), ενώ στο ΑΧΕΠΑ καλυμμένες είναι και οι 44 κλίνες ΜΕΘ COVID.

Κινητό νοσοκομείο εκστρατείας (αποτελείται από κοντέινερ που φιλοξενούν γραφεία, χώρους εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ) στήθηκε στο χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη συμπρωτεύουσα, για να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό.

Η εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας άρχισε επίσης χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ COVID, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 20 εισαγωγές σε κάθε εφημερία, ενώ ο δείκτης μετάδοσης έχει πέσει κάτω από το 1.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This