Πέμπτη 24/6/2021

Ν. Καπραβέλος: «Χάσαμε περισσότερες ζωές, επειδή δεν προβλέψαμε το σφοδρό κύμα της πανδημίας»

Η Επιτροπή που βασίζεται σε δείγματα, εμάς στην ουσία μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Είναι γεγονός πως λόγω της εκθετικής αύξησης του κορωνοϊού τα νοσοκομεία πλέον ασφυκτιούν.

Ο πνευμονολόγος του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε πως το υγειονομικό σύστημα έχει φτάσει πλέον στα όριά του, καθώς, όπως σημείωσε και ο ίδιος, οι εισαγωγές είναι περισσότερες καθημερινά, από τα εξιτήρια.

Ο κύριος Καπραβέλος σημείωσε πως χάθηκαν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. «Πρέπει να συζητήσουμε τι πήγε λάθος και δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα της πανδημίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν προβλέφθηκε ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα αυτοπροστασίας. Δεν προβλέφθηκε ο μηχανισμός ανίχνευσης του κρούσματος κορωνοϊού εκείνου που δεν έχει καθόλου συμπτώματα και αψηφά τον κίνδυνο για τον ίδιο και τους άλλους. Και αυτά κανένα δείγμα δεν τα δείχνει.

Η Επιτροπή που βασίζεται σε δείγματα, εμάς στην ουσία μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόβλεψε αυτό το σφοδρό κύμα. Ο ιός υπήρχε, έκανε τη δουλειά του, δεν μπορέσαμε να τον ανιχνεύσουμε και αύξησε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Συγκλονίζει η περιγραφή του κ. Καπραβέλου με την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης.

«Φτάσαμε στο αμήν στα νοσοκομεία. Εμείς στην Εντατική να θέλουμε να διακινήσουμε ασθενή και να μην μπορούμε, να είμαστε στα όρια ασφάλειας μετακίνησης του ασθενούς και οι συνάδελφοι στα τμήματα να αγωνίζονται να κρατήσουν στη ζωή έναν άνθρωπο και να μην μπορούν να τον στείλουν στη Μονάδα Εντατικής ως όφειλαν. Χάσαμε περισσότερες ζωές επειδή δεν προβλέφθηκε αυτή η σφοδρότητα της πανδημίας, το δεύτερο κύμα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ