Κυριακή 13/6/2021

Ο ρόλος του Υπουργού Περιβάλλοντος στα έργα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, το «μυστήριο» και οι καθυστερήσεις!

Απομένει μία τυπική υπογραφή σε μια Υπουργική Απόφαση έτοιμη από καιρό

Την ώρα που στον Παναθηναϊκό «πανηγυρίζουν» για την άψογη συνεργασία ανάμεσα σε Κυβέρνηση, Δήμο Αθηναίων και «πράσινους», όσον αφορά στο πρότζεκτ του γηπέδου στο Βοτανικό, μία νέα κωλυσιεργία παρατηρείται για το γήπεδο της ΑΕΚ και τα συνοδά έργα.

Μάλιστα, στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ, η ευθύνη βαρύνει σχεδόν εξολοκλήρου τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο έχει μπλοκάρει την Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη διαχειριστική μελέτη όλων των Αλσών της χώρας, στην οποία βεβαίως θα υπαχθεί και το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, με όσες πρωτοβουλίες διαχείρισης έχει ήδη συμφωνήσει με το Υπουργείο ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Βούρος.

Στην ουσία μιλάμε για μία τυπική υπογραφή σε μια Υπουργική Απόφαση που είναι ήδη έτοιμη, αλλά βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο υπουργικό συρτάρι του Κωστή Χατζηδάκη και όσο αυτή δεν μπαίνει, μπλοκάρει και θέματα καθορισμού και διαχείρισης του Άλσους από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και τα συνοδά έργα του γηπέδου που πηγαίνουν «πακέτο» με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση.

Γεννά τεράστιες απορίες

Την ίδια ώρα που ο Γιάννης Βούρος συζητά και έχει συμφωνήσει σε όλα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, γεννά τεράστιες απορίες η κωλυσιεργία του κ. Χατζηδάκη, αλλά και ερωτήματα κατά πόσο γίνεται μόνο από απλή αδράνεια ή και για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων εναντίον της εξυπηρέτησης θεμάτων που άπτονται με το συνολικό έργο του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά και θα αναμορφώσουν ολόκληρη την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας με τον εξωραϊσμό του Άλσους υπέρ των κατοίκων της περιοχής που θα μπορούν και πάλι να χαίρονται ένα μεγάλο χώρο πρασίνου με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Η υπόσχεση που έχει πάρει ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας είναι ότι από μέρα σε μέρα η Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί, προκειμένου να τρέξουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, αλλά, σε κάθε περίπτωση, αυτή η μεγάλη και ανεξήγητη καθυστέρηση έχει δημιουργήσει μεγάλα ερωτηματικά για τη στάση του κ. Κωστή Χατζηδάκη και από πού καθορίζεται η συγκεκριμένη στάση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ