Δευτέρα 21/6/2021

Τους 4.000 έφτασαν οι ωφελούμενοι από τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 7 Δήμους της Αττικής

Διανομές σε συνολικά 5054 ωφελούμενους στους δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών την εβδομάδα που διανύουμε

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 4.000 ευάλωτους δημότες του Βόρειου Τομέα Αττικής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Ειδικότερα, από 16 έως 20 Νοεμβρίου διανεμήθηκαν συνολικά 24 είδη πρώτης ανάγκης (είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά είδη και είδη οπωροπωλείου) σε ωφελούμενους σε 7 Δήμους και συγκεκριμένα στην Αγία Παρασκευή, τα Βριλήσσια, την Κηφισιά, το Ν. Ηράκλειο, τη Ν. Ιωνία και το Χαλάνδρι, ενώ διανεμήθηκαν τρόφιμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των ωφελουμένων, οι διανομές εναρμονίστηκαν με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εφαρμόστηκαν όλα τα δυνατά μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις και δεν υπήρξε συνωστισμός.

Οι διανομές συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα σε συνολικά 5054 ωφελούμενους στους Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών ως εξής: 23/11 Δήμος Καισαριανής, 24/11 Δήμος Ζωγράφου, ΜΚΟ Αποστολή Ζωγράφου, 25/11 Δήμος Ηλιούπολης, 26/11 Δήμοι Βύρωνα, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Οι διανομές θα ολοκληρωθούν στις 27/11 στους Δήμους Δάφνης – Υμηττού, Γαλατσίου και ΜΚΟ Αποστολή Δάφνης

Διανομές για όλο το 2021

Τις επόμενες εβδομάδες, εξάλλου, ακολουθούν διανομές στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά – Νήσων και Νότιου Τομέα Αθηνών, ενώ προγραμματίζονται και επόμενοι κύκλοι διανομών για όλο το 2021.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο Επικεφαλής Εταίρος και φέρει την ευθύνη για την υλοποίηση της Πράξης για 4 Κοινωνικές Συμπράξεις.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ