Φοροελαφρύνσεις για «εισαγόμενους» υπαλλήλους και επαγγελματίες ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

Πού θα βρουν δουλειά οι «εισαγόμενοι», αφού το 18% των Ελλήνων ψάχνει και δεν βρίσκει;

Must Read

Με την ανεργία στο 18% η κυβέρνηση φέρνει νόμο με φοροελαφρύνσεις σε εργαζομένους του εξωτερικού που θέλουν να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, αλλά με σκοπό να έρθουν να δουλέψουν στη χώρα μας.

Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να απαντήσει στο ερώτημα πού θα βρουν δουλειά, αφού το 18% των Ελλήνων ψάχνει και δεν βρίσκει.

Φοροκίνητρα να επιστρέφουν στη χώρα μας δίνει και στους Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των Μνημονίων, ωστόσο φαίνεται πως στην κυβέρνηση είναι πέραν του δέοντος αισιόδοξοι ότι η οικονομία θα πάει τόσο καλά το επόμενο χρονικό διάστημα που οι επενδύσεις θα κάνουν… ουρά. Δηλαδή, θα βρουν δουλειά όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι «εισαγόμενοι» υπάλληλοι και επαγγελματίες.

Προκαλεί απορία, μάλιστα, ποιους εργαζομένους θέλουν να προσελκύσουν, αφού οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν προσφέρουν μεγάλους μισθούς, ενώ το εργασιακό πλαίσιο γίνεται όλο και χειρότερο με τους νόμους που φέρνει η κυβέρνηση.

Τα κίνητρα είναι:

  • Απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 50% του εισοδήματος που θα αποκτούν στην Ελλάδα για επτά έτη.
  • Μη εφαρμογή της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για κατοικία και επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.

Ο νέος νόμος καλύπτει τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και επαγγελματίες που θέλουν να δουλέψουν στην Ελλάδα, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Να μην ήταν φορολογικός κάτοικος της Ελλάδας τα προηγούμενα επτά από τα οκτώ έτη.
  2. Να μεταφέρει τη φορολογική κατοικία του από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή από κράτος με το οποίο η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία διοικητικής συνεργασίας στον τομέα της φορολογίας.
  3. Να παρέχει υπηρεσίες στην Ελλάδα ως μισθωτός σε ελληνική επιχείρηση ή σε μόνιμη εγκατάσταση ξένης επιχείρησης στην Ελλάδα.
  4. Να δηλώνει ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα για μία διετία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This