Κυριακή 13/6/2021

Φοροελαφρύνσεις για «εισαγόμενους» υπαλλήλους και επαγγελματίες ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

Πού θα βρουν δουλειά οι «εισαγόμενοι», αφού το 18% των Ελλήνων ψάχνει και δεν βρίσκει;

Με την ανεργία στο 18% η κυβέρνηση φέρνει νόμο με φοροελαφρύνσεις σε εργαζομένους του εξωτερικού που θέλουν να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, αλλά με σκοπό να έρθουν να δουλέψουν στη χώρα μας.

Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να απαντήσει στο ερώτημα πού θα βρουν δουλειά, αφού το 18% των Ελλήνων ψάχνει και δεν βρίσκει.

Φοροκίνητρα να επιστρέφουν στη χώρα μας δίνει και στους Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των Μνημονίων, ωστόσο φαίνεται πως στην κυβέρνηση είναι πέραν του δέοντος αισιόδοξοι ότι η οικονομία θα πάει τόσο καλά το επόμενο χρονικό διάστημα που οι επενδύσεις θα κάνουν… ουρά. Δηλαδή, θα βρουν δουλειά όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι «εισαγόμενοι» υπάλληλοι και επαγγελματίες.

Προκαλεί απορία, μάλιστα, ποιους εργαζομένους θέλουν να προσελκύσουν, αφού οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν προσφέρουν μεγάλους μισθούς, ενώ το εργασιακό πλαίσιο γίνεται όλο και χειρότερο με τους νόμους που φέρνει η κυβέρνηση.

Τα κίνητρα είναι:

  • Απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 50% του εισοδήματος που θα αποκτούν στην Ελλάδα για επτά έτη.
  • Μη εφαρμογή της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για κατοικία και επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.

Ο νέος νόμος καλύπτει τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και επαγγελματίες που θέλουν να δουλέψουν στην Ελλάδα, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Να μην ήταν φορολογικός κάτοικος της Ελλάδας τα προηγούμενα επτά από τα οκτώ έτη.
  2. Να μεταφέρει τη φορολογική κατοικία του από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή από κράτος με το οποίο η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία διοικητικής συνεργασίας στον τομέα της φορολογίας.
  3. Να παρέχει υπηρεσίες στην Ελλάδα ως μισθωτός σε ελληνική επιχείρηση ή σε μόνιμη εγκατάσταση ξένης επιχείρησης στην Ελλάδα.
  4. Να δηλώνει ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα για μία διετία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ