Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Β. Παπαευαγγέλου: 4.500 ασθενείς νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα, το 1/4 εξ αυτών στη Θεσσαλονίκη

θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για ανώτατη τιμή χρέωσης στα μοριακά και τα rapid τεστ κορωνοϊού

Για μείωση κρουσμάτων στην Αττική, αλλά σταθερά αυξημένα στη Θεσσαλονίκη μίλησε η κα Παπαευαγγέλου, τη στιγμή που ο Νίκος Χαρδαλιάς… χτύπησε «καμπανάκι» για 18 «κόκκινες» περιοχές.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος μίλησε για φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων, ανακοινώνοντας, παράλληλα, πλαφόν 40 ευρώ στο μοριακό τεστ κορωνοϊού και 10 ευρώ στα rapid test

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου ανέλαβαν για μια ακόμη φορά να ενημερώσουν τους πολίτες και τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Η κα Παπαευαγγέλου εξειδικεύει τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς αναλύει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας και τα επόμενα βήματα για την τιθάσευση του κορωνοϊού. Ανακοινώσεις έκανε και ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Τον λόγο πήρε αρχικά η κα Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε πως από τα 2.013 νέα κρούσματα, τα 319 εντοπίστηκαν στην Αττική και 545 στην Θεσσαλονίκη, ενώ, από τις περιφέρειες που εξακολουθεί να υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο, στην Λάρισα είχαμε 106 νέα κρούσματα, στις Σέρρες 93 και στη Μαγνησία 89.

Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε πως η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει να πέφτει, ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, ενώ σήμερα σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται περίπου 4.500 ασθενείς, με το 1/4 αυτών να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη.

18 περιφέρειες στα «κόκκινα»

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράταση του lockdown ως τις 7 Δεκεμβρίου που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ενώ σημείωσε πως 18 περιφέρειες είναι… στα κόκκινα!

Κι αυτές είναι η Πέλλα, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Πιερία, η Ημαθία, οι Σέρρες, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Καρδίτσα, ο Έβρος, η Καβάλα, η Ροδόπη και τα Τρίκαλα.

Πλαφόν στην τιμή των τεστ κορωνοϊού

Για φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων μίλησε, από την πλευρά του ο κ. Σταμπουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε πλαφόν στην τιμή των τεστ κορωνοϊού, αλλά και σε μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών. «Προτεραιότητα μας αποτελεί η διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Με γνώμονα αυτό, κάνουμε παρεμβάσεις σε φαινόμενα ασύμμετρων φαινομένων. Προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής σε προϊόντα παροχής υπηρεσίας τεστ για τον κορωνοϊό», τόνισε ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για ανώτατη τιμή χρέωσης ως εξής:

  • ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορωνοϊού SARS-CoV-2, τα σαράντα ΕΥΡΩ (40,00€)
  • ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (rapid test), τα δέκα (10,00) ευρώ

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στην προσομοίωση εμβολιασμού που θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο, με το ζήτημα αυτό να αναμένεται να απασχολήσει έντονα τη χώρα, ειδικά από τις αρχές του 2021.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ