Ο κύβος ερρίφθη! Παράταση lockdown έως 7 Δεκεμβρίου

Η κυβέρνηση ακόμα μια φορά καταφεύγει σε... παράταση

Must Read

Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει υψηλό παρά την μικρή μείωση κρουσμάτων που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες. Εδώ και μέρες η ομάδα των λοιμωξιολόγων  είχε εκφράσει την άποψη ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άρση του lockdown όσο τα κρούσματα παραμένουν υψηλά, με την κυβέρνηση τελικά να ανακοινώνει παράταση των περιοριστικών μέτρων έως 7 Δεκεμβρίου δια του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί», τόνισε.

Έκκληση στην Πάτρα ενόψει του Αγίου Ανδρέα

Επιβαρυμένες παραμένουν οι Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Λέσβος, ενώ την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε έκκληση στους πολίτες της Πάτρας ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα να αποφύγουν τις επισκέψεις και τον συγχρωτισμό: «Για την Πάτρα, ενόψει της μεγάλης γιορτής του Αγίου Ανδρέα, εφιστούμε την προσοχή σε όλους να τηρούν τα μέτρα,να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης».

Εκ νέου υποσχέσεις  για προσλήψεις γιατρών

Φυσικά, ακόμα μια φορά έγινε λόγος για μελλοντική μέριμνα στις προσλήψεις γιατρών, παρά το γεγονός ότι το ΕΣΥ δεν έπαψε στιγμή να «αγκομαχά» ιδίως στο δεύτερο κύμα:  «Παράλληλα η κυβέρνηση -όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός- θα μεριμνήσει για την προκήρυξη θέσεων γιατρών, ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί, μετά από την υγειονομική κρίση, αορίστου χρόνου», υποσχέθηκε ξανά ο Στέλιος Πέτσας, δηλώνοντας μάλιστα ευγνωμοσύνη για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως επίσης και για τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ. Υπενθυμίζουμε ότι λίγη ώρα νωρίτερα, το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ προχώρησε σε διαμαρτυρία, αφού η ευγνωμοσύνη του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν τους αρκεί για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην τους, εδώ και δύο μήνες παραμένουν απλήρωτοι όπως κατήγγειλαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This