Χρηματοδότηση με… οσμή σκανδάλου από το υπουργείο Μετανάστευσης προς «διαπλεκόμενη» εταιρία

Ο διαγωνισμός μετετράπη σε απευθείας ανάθεση, με όφελος τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ για την εν λόγω εταιρεία

Must Read

«Χρυσές» δουλειές μέσα στην κρίση του κορωνοϊού κατηγορείται πως κάνει η εταιρεία της συζύγου του Ηλία Πλασκοβίτη, του πάλαι ποτέ γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών την εποχή του αμαρτωλού «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ και… κολλητού του Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με έγγραφα που έφερε στο φως το Documento.gr, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χρηματοδότησε την εταιρεία PLANET Α.Ε., της οποίας αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια είναι η Μάχη Καραγιάννη, σύζυγος του Ηλία Πλασκοβίτη, με το αστρονομικό ποσό των 5 εκατ. ευρώ -περίπου 6,2 εκατ. μαζί με τον ΦΠΑ- για συμβουλευτικές υπηρεσίες με σκοπό τη δημιουργία μεταναστευτικών δομών. Ειδικότερα, το υπουργείο Μετανάστευσης αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για το έργο της «παροχής εξειδεικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις συμβάσεις κατασκευής δομών» στις 13 Οκτωβρίου.

Ένα μήνα μετά, στις 13 Νοεμβρίου, και μετά από συντόμευση της προθεσμίας υποβολής προσφορών η PLAΝΕΤ Α.Ε. εγκρίθηκε ως προσωρινή ανάδοχος του έργου. Πριν από πέντε ημέρες μάλιστα, αποφασίστηκε πως η εταιρεία αναλαμβάνει οριστικά το έργο. Οι ταχύτατες διαδικασίες με τις οποίες ανατέθηκε το έργο στην εταιρεία την οποία διευθύνει η σύζυγος του νυν συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνδυασμό με το αρκετά υψηλό κόστος, που δεν συναντάται συχνά σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, δημιουργούν οσμή σκανδάλου και υποψίες ότι η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου, μοιράζει αφειδώς ζεστό χρήμα σε ημετέρους, αν και το υπουργείο, είχε υποστηρίζει πως τα 6,2 εκατ. ευρώ του έργου δεν είναι η τελική αμοιβή, αλλά το ανώτατο ποσό που θα μπορούσε δυνητικά να δοθεί.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση

Σε κάθε περίπτωση, η ζέση την οποία επέδειξε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης στην ανάθεση του πανάκριβου έργου στην εταιρεία της συζύγου Πλασκοβίτη, προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Σημειωτέον, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών απασχολεί την επικαιρότητα, καθώς κατά το παρελθόν, μεταξύ πολλών άλλων, είχε βρεθεί και στο κάδρο των ευθυνών της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς είχε κατηγορηθεί για ψευδορκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This