Γ. Γεραπετρίτης: Εντός του Δεκεμβρίου θα έρθει η πρώτη παρτίδα των εμβολίων (video)

Οικειοθελής ο εμβολιασμός!

Must Read

«Αχτίδα» ελπίδας φέρεται να φέρνει με τις δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς όπως αναφέρει, αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου να έρθει η πρώτη παρτίδα των εμβολίων έναντι του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Μια κρίσιμη μάζα εμβολίων για όσους πρέπει να εμβολιαστούν θα ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου» σημείωσε, λέγοντας ότι θα έχουν προτεραιότητα οι υγειονομικοί και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας. «Σύντομα ελπίζουμε να εμβολιάσουμε ένα ικανό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, υπάρχουν δυσκολίες στη μεταφορά του εμβολίου, αλλά και στο ζήτημα των σημείων εμβολιασμού, ενώ όπως ξεκαθάρισε ο εμβολιασμός θα είναι οικειοθελής.

«Θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για ανάγκη εμβολιασμού. Οικειοθελής ο εμβολιασμός. Να κατανοήσει ο πληθυσμός ότι δεν είναι ζήτημα ατομικής υγείας το εμβόλιο, αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Να πάμε στο εμβόλιο, όλα τα εμβόλια που είναι στο στάδιο προέγκρισης, έχουν υψηλό στάδιο αποτελεσματικότητας και δεν εμφανίζουν παρενέργειες. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξ΄ αυτού» ανέφερε.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής η όποιος ασχολείται με διοίκηση νοσοκομείων, που να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία του να εμβολιάζεται κάποιος».

Μάλιστα, όπως ανέφερε και ο ίδιος, το υπουργικό συμβούλιο αλλά και γενικότερα το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα εμβολιαστεί από τους πρώτους.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα εμβολιαστεί από τους πρώτους. Το πολιτικό προσωπικό θα πρέπει να εμβολιαστεί, όχι μόνο γιατί είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του κράτους να διασφαλίζεται η υγεία όσων είναι σε κρίσιμες θέσεις, αλλά και για να δοθεί ένα υπόδειγμα προς του πολίτες».

Επίσης ανέφερε πως όσοι εμβολιάζονται να λαμβάνουν μία βεβαίωση εμβολιασμού προκειμένου «να μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα χωρίς να υφίσταται τη διαδικασία του τεστ», αλλά και για να αποφευχθούν οι διπλοεμβολιασμοί.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε μια ελληνική ομάδα επιστημόνων που έφτιαξαν έναν γρήγορο τεστ κορωνοϊού.

«Πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να παράγουμε και δικά μας τεστ. Αυτό θα δημιουργήσει μια δυνατότητα για να κάνουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό τεστ στον πληθυσμό».

Άρση lockdown

Όσον αφορά την άρση του lockdown ο ίδιος τόνισε πως «έχουμε μεγάλο αριθμό θυμάτων. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξουμε, παρά μόνο ένα υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Δεν θα γίνει καμία παραχώρηση στη δημόσια υγεία. Το κρίσιμο είναι να διαχειριστούμε την κρίση» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας «πρώιμη» τη συζήτηση για άρση του lockodown στις 7 η 14 Δεκεμβρίου, αλλά για την επαναλειτουργία της εστίασης ή την ελεύθερη μετακίνηση σε όλη την επικράτεια.

Το υποσύνολο της αγοράς που θα ανοίξει θα ανοίξει με πολύ μεγάλη προσοχή και αυστηρά μέτρα. Τα Χριστούγεννα δεν θα προσιδιάζουν με αυτά που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Θα είναι Χριστούγεννα του αυτοπεριορισμού» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχουν σχέδια (αναφορικά με την επαναλειτουργία) με γεωγραφική κατανομή. ‘’Αν θα ανοίξει και που, ποιο μέρος της αγοράς΄. Το δεύτερο σχέδιο είναι με ποια σειρά θα ανοίξουν. Ημερομηνίες όμως δεν έχουν υπάρξει».

Όπως πρόσθεσε, στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρχει μια υγειονομική περιφέρεια σε όλη την επικράτεια σε ότι αφορά στους περιορισμούς. «Αν υπάρξουν διαφορετικά δεδομένα, θα υπάρξει γεωγραφική κατανομή των μέτρων, ανάλογα με το ιικό φορτίο κάθε περιοχής».

Παράλληλα υποστήριξε πως τα πρώτα που πρέπει να ανοίξουν είναι τα σχολεία, καθώς θεωρούνται «ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον. Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και νηπιαγωγεία δεν μεταδίδουν με ταχείς ρυθμούς. Όμως υπάρχει μια κινητικότητα πέριξ του σχολείου», ενώ χαρακτήρισε την τηλεκπαίδευση ως «παρακαταθήκη» για το μέλλον των μαθητών.

Εθνικό Σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία

Επίσης ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στο Εθνικό Σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία, το οποίο «είναι ολιστικό, θα καταλαμβάνει όλα τα υπουργεία, θα αφορά τη προσβασιμότητα και τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, τις ψηφιακές τους δυνατότητες και 30 πολύ συγκεκριμένες δράσεις».

Τέλος σχετικά με φωτογραφία που κυκλοφόρησε πρόσφατα και δείχνει τον πρωθυπουργό σε ποδήλατο, δίπλα σε άλλα έξι άτομα, όπου κανείς δεν φορά μάσκες, απάντησε ότι «δεν έχω γνώση», διαβεβαιώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλη η κυβέρνηση τηρεί απόλυτα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This