Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Εν αναμονή του… τρίτου κύματος «διαμορφώνεται» και η τραγική πρωτιά του ΑΧΕΠΑ

Προετοιμάζονται για το... τρίτο κύμα.

Μια θλιβερή πρωτιά κατέχει το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που έχει καταγράψει τα περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Έχουν αφήσει έως τώρα, την τελευταία τους πνοή μέσα στο ΑΧΕΠΑ 185 συνάνθρωποί μας, ενώ ακολουθεί στη «μαύρη λίστα» το «Σωτηρία» της Αθήνας με 126 νεκρούς και το Νοσοκομείο Σερρών με 92 άτομα να έχουν καταλήξει με κορωνοϊό.

Στην πρώτη δεκάδα είναι το «Ιπποκράτειο» και το «Παπαγεωργίου», αλλά είναι γεγονός ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, είναι αυτά που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος, κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Προετοιμασία για το… τρίτο κύμα κορωνοϊού

Στο ΑΧΕΠΑ πάντως, αλλάζουν κι άλλους χώρους, μετά τις μετακινήσεις προσωπικού και κλινικών. Στην κεντρική είσοδο, στο Γραφείο Κίνησης, ανοίγουν πόρτες και γκρεμίζουν τοίχους, ώστε να διαμορφωθούν αίθουσες ή θάλαμοι για ανάγκες γιατρών, νοσηλευτών ή και ασθενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ανακαίνιση» κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστούν περισσότερες ανάγκες… προσεχώς. Σε ερώτηση προς παράγοντες του νοσοκομείου, αλλά και συνδικαλιστές εργαζόμενους, για το πώς θα χρησιμοποιηθούν άμεσα αυτοί οι χώροι, άφησαν να εννοηθεί ότι προετοιμάζονται για το… τρίτο κύμα.

Να θυμίσουμε ότι έχουν αλλάξει πολλά και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, με κλινικές που έχουν «καταργηθεί», όπως η ΩΡΛ, με προσωπικό που έχει στελεχώσει άλλα νοσοκομεία, όπως το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ και οι διακομιδές των ασθενών covid-19 γίνονται από την πίσω πλευρά του ΑΧΕΠΑ, η οποία είναι σαφώς μεγαλύτερη και χωράει περισσότερα ασθενοφόρα.

Οι διαμορφώσεις χώρων για υποδοχή ασθενών του τρίτου κύματος κορωνοϊού, μπορεί να τρομάζει, αλλά είναι η πραγματικότητα και υπάρχει σχετική εντολή για άμεσες αλλαγές χώρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ