Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Στο «στόχαστρο» βανδάλων σχολεία του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη για πολλοστή φορά

Τα φαινόμενα βανδαλισμού σχολείων του Δήμου Θέρμης είναι συχνό φαινόμενο τον τελευταίο καιρό, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στην τοπική διοίκηση. Χθες το βράδυ στο «στόχαστρο» βανδάλων βρέθηκαν το σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Θέρμης.

Οι βραδινοί «επισκέπτες» φρόντισαν να καταστρέψουν κάγκελα από τις περιφράξεις των σχολείων, να κόψουν πολλά μεγάλα κλαδιά από τις ελιές της αυλής του 1ου Γυμνασίου, να αποξηλώσουν εκατοντάδες κυβόλιθους, να καταστρέψουν μέρος της περίφραξης και την πόρτα που συνδέει το σχολείο με το βοηθητικό ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου, να σπάσουν τζάμια, να ανάψουν φωτιές στην αυλή, να καταστρέψουν εξωτερικά κάγκελα από τις αίθουσες του σχολείου και πολλά ακόμη.

Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και στον Τρίλοφο και συγκεκριμένα στο 1ο Λύκειο, όπου άγνωστοι παραβίασαν τα παράθυρα και εισήλθαν στις αίθουσες διδασκαλίας, πετώντας σκουπίδια και γεμίζοντας το χώρο με πυροσβεστική σκόνη. Από την καταστροφική τους μανία, δεν γλίτωσαν ούτε τα φωτιστικά στις αίθουσες.

Όπως σημείωσε ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του, «οι βανδαλισμοί αυτοί προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της αντιδημαρχίας Παιδείας η οποία σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, αλλά και το προσωπικό των σχολείων φροντίζουν για την αποκατάσταση των φθορών».

Μάλιστα, υποβλήθηκαν μηνύσεις και ενημερώθηκαν τόσο το Τμήμα της Θέρμης, όσο και το Τμήμα Ασφάλειας στα Βασιλικά, προκειμένου να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των σχολείων του δήμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ