Οι απόστρατοι αξιωματικοί τιμούν τους ήρωες του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη

Must Read

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) με ανακοίνωσή της καλεί τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες να αποτίσουν τον δέοντα φόρο τιμής στη θυσία των παλικαριών που έσωσαν την Ελλάδα από την τυραννία.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Στις 6 Δεκεμβρίου 1944 οι ήρωες Χωροφύλακες στη συνοικία Μακρυγιάννη, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης προέταξαν τα στήθη τους στον εχθρό, εμποδίζοντας τις δυνάμεις του «Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού» (ΕΛΑΣ, το στρατιωτικό σκέλος του ΕΑΜ/ΚΚΕ) να καταλάβουν το κέντρο της πρωτεύουσας και να καταλάβουν την εξουσία.

»Με λιγοστά μέσα αλλά περίσσευμα αρετής και τόλμης, τα παλικάρια του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ξεκίνησαν τον τιτάνιο αγώνα της ματαίωσης των σχεδίων για την εκ νέου υποδούλωση της Ελλάδας και την παγίδευση της πατρίδας και του λαού στα κάτεργα του κομμουνιστικού ολοκληρωτικού συστήματος.

»Οι Έλληνες που πολέμησαν τον Δεκέμβριο του 1944 τους κομμουνιστές αξίζουν κάθε τιμή αφού μέσα σε 4 χρόνια έδειξαν και απέδειξαν ότι είχαν το θάρρος, την ισχύ και την αποφασιστικότητα να τα βάλουν με τις δολοφονικότερες ιδεολογίες και τις σκληρότερες τυραννίες του αιώνα: τον φασισμό, τον ναζισμό και τον κομμουνισμό.

»Η Ε.Α.Α.Σ. κλίνει ευλαβικά το γόνυ στην μνήμη των γενναίων πολεμιστών του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη και καλεί τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες να αποτίσουν τον δέοντα φόρο τιμής στη θυσία τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This