Τετάρτη 4/8/2021

Οι απόστρατοι αξιωματικοί τιμούν τους ήρωες του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) με ανακοίνωσή της καλεί τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες να αποτίσουν τον δέοντα φόρο τιμής στη θυσία των παλικαριών που έσωσαν την Ελλάδα από την τυραννία.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Στις 6 Δεκεμβρίου 1944 οι ήρωες Χωροφύλακες στη συνοικία Μακρυγιάννη, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης προέταξαν τα στήθη τους στον εχθρό, εμποδίζοντας τις δυνάμεις του «Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού» (ΕΛΑΣ, το στρατιωτικό σκέλος του ΕΑΜ/ΚΚΕ) να καταλάβουν το κέντρο της πρωτεύουσας και να καταλάβουν την εξουσία.

»Με λιγοστά μέσα αλλά περίσσευμα αρετής και τόλμης, τα παλικάρια του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ξεκίνησαν τον τιτάνιο αγώνα της ματαίωσης των σχεδίων για την εκ νέου υποδούλωση της Ελλάδας και την παγίδευση της πατρίδας και του λαού στα κάτεργα του κομμουνιστικού ολοκληρωτικού συστήματος.

»Οι Έλληνες που πολέμησαν τον Δεκέμβριο του 1944 τους κομμουνιστές αξίζουν κάθε τιμή αφού μέσα σε 4 χρόνια έδειξαν και απέδειξαν ότι είχαν το θάρρος, την ισχύ και την αποφασιστικότητα να τα βάλουν με τις δολοφονικότερες ιδεολογίες και τις σκληρότερες τυραννίες του αιώνα: τον φασισμό, τον ναζισμό και τον κομμουνισμό.

»Η Ε.Α.Α.Σ. κλίνει ευλαβικά το γόνυ στην μνήμη των γενναίων πολεμιστών του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη και καλεί τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες να αποτίσουν τον δέοντα φόρο τιμής στη θυσία τους».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ