Φωτιά σε βιοτεχνία κεριών στον Ταύρο: Ενεργοποιείται το παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Έσπευσε η Πυροσβεστική

Must Read

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε βιοτεχνία με κεριά και παραφινέλαιο που βρίσκεται σε κτήριο επί της οδού Ταύρου, στο δήμο Μοσχάτου–Ταύρου. Ενεργοποιείται το παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Περιφέρειας Αττικής.

Προκλήθηκε συναγερμός στην περιοχή από τη φωτιά και άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών, η φωτιά πήρε σύντομα μεγάλες διαστάσεις και εξαπλώθηκε σε ισόγειο και 1ο όροφο.

Εν τω μεταξύ, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη βρίσκεται σε κινητοποίηση όλος ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φωτιάς και έγινε έκκληση προς τους πολίτες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τυχόν χημικά στην ατμόσφαιρα.

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή που επλήγη από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο. Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της Περιφέρειας είναι άμεση, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών. Με τη συνδρομή έγκριτων επιστημονικών φορέων θα ξεκινήσουμε τη διερεύνηση της επίδρασης της πυρκαγιάς, στην ποιότητα της ατμόσφαιρας, με στοχευμένες δειγματοληψίες. Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών», ανέφερε ο κ.Πατούλης.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών και των ρύπων που έχουν δημιουργηθεί από την ανάφλεξη απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή να λάβουν μέτρα για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

Συγκεκριμένα οι πολίτες παρακαλούνται:

1. Να αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευτούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων.

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους.

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

πηγή: mymoschato.gr

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This