Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Οι γουρούνες επιστρέφουν πάλι στα… νησιά

Επιστρέφουν στους δρόμους των τουριστικών περιοχών οι «γουρούνες», όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο υφυπουργός, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτήρισε παράλογο το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων έως 125cc, γνωστών και ως «γουρούνες», τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις τουριστικές περιοχές.

«Να θυμίσω ότι πρόκειται για οχήματα, που έχουν εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Θα καταργήσουμε άμεσα αυτήν την καθολική απαγόρευση», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, που έδωσε τέλος σε έναν ακόμη νόμο που είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το πού θα κυκλοφορούν οι «γουρούνες», ο υφυπουργός είπε ότι η αρμοδιότητα γι’ αυτό πιθανώς θα παραμείνει στους δήμους.

«Ο οικείος Δήμος στην περιοχή αρμοδιότητάς του μπορεί να διατηρήσει τη δυνατότητα να θέτει περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ