Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Φυλακές Πάτρας: Καταγγελία κατασπατάλησης Αστυνομικών δυνάμεων – Κίνδυνος απόδρασης κρατουμένων

Αίτημα για «πλήρη απεμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας από το μέγα πάρεργο των μεταγωγών κρατουμένων»

Στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έφτασε η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων), με την οποία καταγράφεται ο κίνδυνος απόδρασης κρατουμένων, αλλά και διασποράς του κορωνοϊού κατά την μεταγωγή τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα και δικαστικές αίθουσες.

Αφορμή για την επιστολή στάθηκαν οι τρεις έκτακτες μεταγωγές που έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής σε νοσοκομεία της πόλης της Πάτρας, με την καταγγελία να κάνει λόγο για «κατασπατάληση Αστυνομικών δυνάμεων».

Η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας:

Κύριε Υπουργέ,
Αναμένοντας την νομοθετική διευθέτηση της πλήρους απεμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας από το μέγα πάρεργο των μεταγωγών κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας προς νοσηλευτικά ιδρύματα και τις δικαστικές αίθουσες και την πλήρη ανάθεση τους στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φύλαξης Καταστημάτων Κράτησης, αλλά και την προσωρινή ανάθεση τουλάχιστον των έκτακτων μεταγωγών προς τα νοσοκομεία στην αρμόδια υπηρεσία, διευθέτηση η οποία αποτελεί και πρόθεση σας, όπως μας έγινε σαφές κατά την πρόσφατη συνάντηση μας στην Πάτρα, επανερχόμαστε με άλλη μια καταγγελία κατασπατάλησης Αστυνομικών δυνάμεων που έλαβε χώρα σήμερα 11 Δεκεμβρίου 2020.

Μετά από ενημέρωση που είχαμε σήμερα, πάλι διεξήχθησαν τρεις (3) έκτακτες μεταγωγές στα νοσοκομεία από την φυλακή της Πάτρας κατά την διάρκεια ενός απογεύματος… Συγκεκριμένα κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας μεταφέρθηκε από Αστυνομικούς με την διαδικασία της «έκτακτης και επείγουσας διακομιδής – μεταγωγής» στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για αδυναμία και καταβολή. Μετά από ώρες αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία και αφού εξετάστηκε μόνο… για την αρτηριακή του πίεση, αρνήθηκε την περαιτέρω εξέταση και επανήλθε στην φυλακή.

Άλλο ένα «επείγον και έκτακτο περιστατικό», όπως νωρίτερα είχαν κρίνει οι αρμόδιοι υπάλληλοι της φυλακής που κατέληξε βόλτα στην βροχερή σήμερα, πόλη της Πάτρας. Και στην συνέχεια το επόμενο «έκτακτο περιστατικό» ήταν ο κρατούμενος σύνοικος του πρώτου, στο ίδιο κελί, όπως πληροφορηθήκαμε!

Κύριε Υπουργέ,
Αυτές οι παράλογες διαδικασίες πρέπει άμεσα να σταματήσουν και να ελεγχθούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι. Αυτές οι παράλογες διαδικασίες έχουν ως αποτελέσματα την μεγιστοποίηση του ενδεχομένου μεταφοράς του κορωνοϊού covid – 19 εντός του Καταστήματος Κράτησης της Πάτρας, αυξάνουν τους κινδύνους απόδρασης των κρατουμένων και διαλύουν το σύστημα Αστυνόμευσης ολόκληρης της Αχαΐας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ