Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Α. Γεωργιάδης: «Αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, τέλος το click away»

«Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα»

Με προειδοποιητικό ύφος εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για το σύστημα click away (σ.σ. «παράδοση εκτός» πλέον…) το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από αύριο στο λιανεμπόριο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί η πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ.

«Η παράδοση εκτός δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση, δεν υποκρινόμαστε κάτι τέτοιο, και γι’ αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις με παράδοση εκτός θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές και θα λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβερνήσεως σαν να είναι κλειστές» επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Και συνέχισε με προειδοποιήσεις: «Ο πελάτης δε θα μπορεί να μπει στο κατάστημα. Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS… Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα. Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την παράδοση εκτός» .

Για να προσθέσει: «Πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν μετά για τις μετακινήσεις. Εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές. Με την παράδοση εκτός, θα διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές που έχουν μπλοκάρει από το μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών».

Για τα παιχνίδια και τα σούπερ μάρκετ, όπου υπήρξε μια σύγχυση, ξεκαθάρισε: «Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός. Δεν υποκρίνομαι ότι η παράδοση εκτός θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών».

Όπως είναι ήδη γνωστό, ετοιμάζονται δύο νέοι κύκλοι της Επιστρεπτέας προκαταβολής, κάτι που τόνισε και ο κ.Γεωργιάδης: «Θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, που θα λάβει υπόψη της το μεγάλο μειωμένο τζίρο των εορτών, άρα o εμπορικός κόσμος που θα υποστεί την πολύ μεγάλη ζημία από τον τζίρο που θα χάσει, θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τα χρήματα των επιστρεπτέων προκαταβολών, παράλληλα με τα άλλα βοηθητικά μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων. Με το νέο ΕΣΠΑ και τους πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης ήδη εξετάζουμε πρόγραμμα πληρωμής των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ